Home Izdvojeno Srbi izašli na ulice: Jedna osoba ustrijeljena, bori se za život, reagirao i Vučić

Srbi izašli na ulice: Jedna osoba ustrijeljena, bori se za život, reagirao i Vučić

by Ante R.

 – RTS javlja kako se nakon incidenta predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio na hitan sastanak u Rašku s predstavnicima Srba s Kosova i Metohije.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić pozvala je međunarodnu zajednicu, Kfor i NATO da hitno reagiraju i zauzdaju kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

– Situacija je više nego dramatična i ovo je posljednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila luđačka politika koju provodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku mjeru i dovodi nas na rub kaosa – istaknula je Brnabić.

11:58 – Prema posljednjim informacijama, jedan Srbin je ustrijeljen u Zvečanu te se trenutno nalazi u teškom stanju.

– Ozljeda je nanesena vatrenim oružjem, ustrijeljen je u predjelu prsnog koša. Povrijeđena mu je lopatica i rebro, spremamo ga za operacijsku salu kako bi mu izvadili metak. Nalazi se na intenzivnoj njezi i u teškom je stanju – rekao je za Kosovo online kirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Muškarac je navodno ustrijeljen s leđa.

U međuvremenu, pripadnici kosovske policije su se počeli povlačiti iz Zvečana, a putem su se mogle primijetiti čahure.


11:34 – U Sjevernoj Mitrovici je u toku akcija kosovske policije, sirene za zračnu opasnost odjekuju gradom, a veliki broj Srba okupio se na ulicama.

Kako prenosi Kosovo online, u Sjevernoj Mitrovici trenutno je u tijeku akcija kosovske policije, koja koristi šok bombe i suzavac, a nekoliko stotina građana je blokiralo više ulica te se čuju sirene za uzbunu. Prema neslužbenim informacijama, slična se akcija trenutno odvija i u Zvečanu.

Kosovska policija koja je došla iz Južne Mitrovice upala je u jednu od gradskih ljekarni gdje provjeravaju carinske papire o nabavci lijekova, a kako navode očevici upali su i u nekoliko radnji. Navodno, radi se o ‘akciji sprečavanja krijumčarenja robe’, piše Kosovo online.

Nakon što su pripadnici kosovske policije suzavcem i šok bombama intervenirali protiv okupljenih građana, u Sjevernu Mitrovicu su iz južnog dijela grada pristigli i pripadnici specijalne policije Kosova Rosu. Kako javlja Kosovo online, situacije je vrlo napeta.

U međuvremenu, pripadnici Rosu i policije su se povukli prema istočnom mostu u Sjevernoj Mitrovici, a kako pokazuju snimke s društvenih mreža veliki broj građana izašao je na ulice.

Na ulicama su navodno primijećena i oklopna vozila specijalnih jedinica na koja su građani bacali kamenje, prenosi Jutarnji.