Ta izvanparlamentarna stranka objasnila je i zašto se odlučila na taj potez. “U očekivanju da se predsjednički kandidati ohrabre i uđu u političku borbu sa Milanovićem, Stranka umirovljenika se na ovaj potez odlučila jer je zaključila da se u Hrvatskom saboru ni nakon više od 100 dana od izbora ne vide ni naznake da se stranke vladajuće koalicije imalo bave pitanjima mirovinske reforme i općenito poboljšanja položaja građana treće životne dobi”, navodi stranka.

Iz SU su najavili da nastavljaju razgovore za podršku Milanoviću za novi mandat.

Most još ne ispravlja propuste na koje je ukazao DIP, a najviše donacija imala Republika – koja nije uspjela proći na izborima

Na svojoj Facebook stranici predsjednik Milanović osvrnuo se na podršku za drugi manadat.

“Zahvaljujem Stranci umirovljenika koja je najavila da će me, kao i prije pet godina, podržati na izborima za Predsjednika Republike. Razgovarao sam s gospodinom Lazarom Grujićem, predsjednikom Stranke umirovljenika, koji mi je argumentirano govorio o teškom položaju i svakodnevici hrvatskih umirovljenika”, napisao je.

“Njegove riječi samo su učvrstile moj stav kako su baš umirovljenici najviše pogođeni inflacijom i nepravdom koju danas imamo u Hrvatskoj. Naši umirovljenici ni najmanje nisu osjetili efekte gospodarskog rasta kojim se godinama hvali vlast, a među 20 posto najsiromašnijih hrvatskih građana najviše je upravo umirovljenika. To je poražavajuće za hrvatsko društvo, neprihvatljivo i mora se promijeniti jer umirovljenici su dali Hrvatskoj neusporedivo više od onog što im Hrvatska danas vraća. I o tome se mora govoriti, a ja sigurno neću šutke gledati tu nepravdu”, zaključio je Zoran Milanović.