Home Izdvojeno SVE ZA SABORSKU FOTELJU Milanović ju ponižavao i nazivao “narikačom”, a ona mu sada ljubi skute

SVE ZA SABORSKU FOTELJU Milanović ju ponižavao i nazivao “narikačom”, a ona mu sada ljubi skute

by Ante R.

Dalija Orešković , bivša saborska zastupnica, osoba koja ni sama više ne zna u kojoj je stranci, ona koju je s Marijanom Puljak, Zoran Milanović, predsjednik s karakterom, ponižavao i proglašavao narikačama danas ljubi skute i podržava kao pravnica Milanovićem udar na ustavni poredak Republike.

Gostujući u emisiji Novi dan na luksemburškoj televiziji N1, Dalija Orešković zdušno podupire protuustavno i protuzakonito ponašanje Zorana Milanovića pa tako govori kako potez Milanovića “Znači mobilizaciju svih progresivnih snaga ovog društva koje sada imaju motiv više izaći na izbore i izboriti se za to da državu izgradimo iz temelja, ojačamo institucije…”

Orešković kaže kako Milanovićev potez, iako nije izrijekom zabranjen, nije u duhu Ustava. Ali, ustavno-pravni poredak u Hrvatskoj je – dokinut. “Upravo su institucije, djelovanjem HDZ-a, urušene do kraja”, kaže ona navodeći primjer obveze predsjednika i Vlade da sukreiraju vanjsku politiku, a svi su šutjeli na očito kršenje te odredbe. “Ako ga se nismo pridržavali i poštovali jer su svi išli linijom manjeg otpora, kako sada možemo reći da nešto nije u duhu nepisanog pravila”

Ova izjava Dalije Orešković nije ništa drugo nego poziv na državni udar koji bi trebao provesti Zoran Milanović uz pomoć Peđe Grbina i svih aktera te priče uključujući i nju. Dalija Orešković, kao i svi predstavnici marginalnih političkih stranaka čije se članstvo vjerojatno sastoji od užih članova obitelji, iako svjesni da su sudionici i svojevrsnom državnom udaru, jer podržavanje protuustavnih i protuzakonitih radnji je sudjelovanje u svojevrsnom državnom udaru.

Svoje ponašanje Dalija Orešković opravdava rečenicom da je “HDZ oktroirao, izborne jedinice suprotno uputama Ustavnog suda, a nakon toga su ustavni suci kapitulirali. “Što je napravio Ustavni sud? Sam sebi je skočio u usta. Ima jasne dokaze da način na koji je HDZ prekrojio izborne jedinice nije u skladu s uputama Ustavnog suda, rekli su ‘pa dobro, nema veze’”, govori dodajući da su kapitulirali i po pitanju ograde na Markovom trgu.”

Pravnica, očito neuspiješna odvjetnica, poznata po izjavi bivšeg predsjednika uprave Janafa da je kod njega klečala kako bi joj dao neki posao da preživi, pokazuje kako odluke koje donese ili povrdi Ustavni sud, a koje nisu njima u korist ne priznaje, a one koje su njima u korist ne priznaje. Očito drugarica Orešković priznaje samo sud partije.

You may also like

Verified by MonsterInsights