Home Izdvojeno Tko laže i zašto Grad Zagreb nije organizirao doček: Iz Ministarstva turizma i sporta tvrde da je poziv za organizaciju došao još u četvrtak

Tko laže i zašto Grad Zagreb nije organizirao doček: Iz Ministarstva turizma i sporta tvrde da je poziv za organizaciju došao još u četvrtak

by Ante R.

Izostao je svečani doček za “Zlatne Barakude” i iako iz Grada, prema onome što prenose mediji, tvrde da nisu ni dobili poziv za organizaciju dočeka, iz Ministarstva turizma i sporta tvrde suprotno, poziv je došao, još u četvrtak!

Od jučerašnjeg povratka naših svjetskih vaterpolskih prvaka postavlja se pitanje jesu li trebali biti dočekani na Trgu bana Jelačića, kao i mnogo puta ranije kada su naši sportaši i reprezentacije osvajali zlatna odličja, piše Radio Sljeme.

Državni tajnik za sport Tomislav Družak još je u četvrtak kontaktirao Grad predlažući da se organizira doček za vaterpoliste, neovisno o tome hoće li biti zlatni ili srebrni – no odgovor nije dobio.

– Zvao sam Milana Pavelića, s njim smo i prije komunicirali oko dočeka nogometaša i slično te da vidi sa svojima postoji li interes Grada da zajednički organiziramo doček. Čekao sam od četvrtka, odgovora nije bilo i mi smo morali krenuti u organizaciju ovoga što smo mogli, tvrdi Družak.

A ovim je riječima izbornik Ivica Tucak prokomentirao izostanak većeg dočeka…

– To nije na meni da ja sudim, to nije na mojim igračima, ja sam tamo rekao pa gdje ćete veću promociju za jednu državu kada dan prije finala u Dohi se osvijetli jedan od najvećih nebodera u bojama Hrvatske zastave, sa porukama sretno Hrvatska, sretno Barakude, tako da ne trebamo trošiti vrijeme na to nego biti ponosni na ono što radimo.

Da se radi o propustu Grada, poručuju i iz političkih krugova, socijaldemokrat Davorko Vidović tvrdi da je vremena za organiziran doček bilo, HDZ-ova eurozastupnica Sunčana Glavak smatra da je to sramota te tvrdi da se to nije dogodilo ni jednoj reprezentaciji koja je osvojila zlatnu ili srebrnu medalju, a HSLS-ov Alan Lohert poziva gradsku vlast da nas oslobodi ovakvih propusta i da u buduće organizira ono što veseli i ujedinjuje građane Hrvatske.

Glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj u pisanoj izjavi za medije tvrdi da je došlo do nesporazumu u komunikaciji s ministarstvom s kojim je Grad i ranije organizirao dočeke. Nije bilo loše namjere s nijedne strane, vjeruje Živalj, piše Radio Sljeme.

You may also like