Home Izdvojeno TKO SU AGRAMERI ? Gerila Novog vala koji žele urbani Zagreb za svoju djecu!

TKO SU AGRAMERI ? Gerila Novog vala koji žele urbani Zagreb za svoju djecu!

by Ante R.

Dovoljna je bila jedna emisija na HTV-u da se uzburkaju zagrebačke političke vode i pojavi interes javnosti i postavi pitanje – Tko su Agrameri?

Agrameri su zagrebački dečki, ekipa, škvadra, urbana gerila koju veže njihov grad, ljubav prema njemu i želja da njihov grad ne bude „samo njihov” već grad njegovih stanovnika. Oni samo žele vratiti Zagrebu njegov duh i moral njihovih građana. Oni žele obnovu, ali ne samo obnovu porušenih kuća u katastrofalnom potresu već moralnu i duhovnu obnovu Zagreba. Duhovnu u kontekstu vraćanja pozitivnog duha njegovih stanovnika, a moralnu da grad ne postane zarobljenik onih koji u Zagrebu ne izgrađuju svoj dom već samo bazu iz kojeg šire svoje interesne pipke sumnjivim aktivnostima i upitnog morala. Agrameri samo žele nazad svoj grad, svoje ulice, trgove, parkove igrališta. Naime, oni samo žele sigurnu životnu oazu za sebe i  svoju djecu.
Agrameri su Goran, Herman, Tomislav, Dalibor, Dragan. Oni su ekonomisti, liječnici, profesori, pravnici. Oni su dečki iz Vašeg kvarta, vaši susjedi i prijatelji iz ulice. Oni su športaši, građanski aktivisti, oni su dobri duh koji šteta ulicama Zagreba i šire dobre vibracije oko Vas.

Tomislav Lončar

Dalibor Božen

” Mi smo samo obični dečki iz Kvarta, Zagrepčani koji ne žele ovakav grad ”, govori jedan od osnivača i predsjednik Agramera Goran Jelić, Zagrepčanec, dipl.oec. sudionik domovinskog rata, košarkaški trener, zaposlen u Sportskim objektima grada Zagreba.

Dragan Korolija

Herman Vukušić
” Mi samo želimo nazad ono što je naše. Više nikome ne vjerujemo, vjerujemo samo sebi i u naš glas koji odlučuje jer jedino tako možemo pomoći našem Zagrebu. Dosta nam je ispraznih fraza, lažnih obećanja i onih koji se predstavljaju Mesijama kao jedino rješenje. Ne – Zagreb nije njihov, Zagreb je naš, svih građanka i građana Zagreba koji moraju i mogu odlučivati o sudbini svog grada i svih njegovih stanovnika. Nas ne zanima ideologija! Naša ideologija je Zagreb i cilj da Zagreb bude naš dom i dom naše djece ”, naglašava Jelić.
” Želimo našoj djeci spokojno i normalno djetinjstvo. Želja nam je izvući našu djecu vani – na igrališta u parkove, maknuti ih s mobitela i računala. No, kamo ih poslati? Na igrališta kojih nema, na treninge koji nemaju gdje da se održavaju? Želimo djeci stvarati pozitivne idole, a oni nisu u politici ili klubovima gdje vrište cajke. Želimo da naša djeca imaju idole u sportu, u Luki Modriću, košarkašicama i košarkašima, rukometašicama i rukometašima ali za to nam trebaju igrališta umjesto betona i betonizacije, ne želimo palanku želimo naš Zagreb, naš grad onakav kakav je stoljećima – naš Agram ”, govori Goran.
” Nećemo više davati ideje da nam ih kradu i ne naprave ništa, želimo sami realizirati naše ideje. Nikoga više ne želimo moliti već dijelovati ili u vlasti ili pri vlasti. Čista srca preuzet ćemo odgovornost za boljitak naših sugrađana i naše djece, naći rješenje za demografsko bilo Zagreba jer djeca su blago i jedina zagarantirana budućnost našeg grada i naše države.
Oni koji misle da smo mali, neka se ne zavaravaju. Iza nas stoje ljudi koji prave huk na Maksimiru, Ciboni, Kutiji šibica, Domu športova, tisuće navijača, sportskih djelatnika, Zagrepčana koji žele dobro sebi, svojoj djeci i svom gradu. Dosta je bilo prevara i laži, sad je vrijeme za Zagrepčane i Agramere ”, zaključuje Jelić.

You may also like