Home Izdvojeno Tuđmanovi generali ruše HDZ u dijaspori

Tuđmanovi generali ruše HDZ u dijaspori

by Ante R.

Hrvatsko bilo predalo je svoju listu XI izbornu jedinicu, na čelu liste je Ljubo Ćesić Rojs i još neki Tuđmanovi generali.

Prilikom predaje liste Ćesić Rojs je izjavio: – Nikad neću izdati svoj Hrvatski narod jer osluškujem bilo hrvatskog naroda, predsjednika Tuđmana i ministra Šuška – rekao je Rojs

Ljubo Ćesić Rojs, Ivan Tolj, Miljenko Galić i Ivan Kapular trebali bi se suprotstaviti listi HDZ-a na čelu s Zvonkom Milasom. Većini je zajedničko da su ili rođeni ili vuku porijeklo iz Hercegovine. Tako je Ljubo Ćesić Rojs rođen u Posušju, Ivan Tolj u Čitluku, dok su roditelji Zvonka Milasa, nositelja liste HDZ-a iz Tihaljine.

Rojs i Tolj još uvijek su članovi HDZ-a,

Kod Rojsa je poznata bliskost s predsjednikom Zoranom Milanovićem, za kojeg tvrdi da je najbolji hrvatski predsjednik nakon Franje Tuđmana. Poznat je podatak da je Rojs među potpisnicima zahtjeva za pomilovanjem Udbaških krvnika Perkovića i Mustača, osuđenih u Njemačkoj za ubojstvo političkog emigranta Đurekovića.

Osim toga Rojs i Tolj javno se distanciraju od politike i vodstva HDZ-a na čelu s Andrejom Plenkovićem, tvrdeći da ovaj HDZ nema ništa s HDZ-om Franje Tuđmana. Njihov zajednički izlazak može se promatrati i kroz prizmu Milanovićeve kandidature za premijera i onemogućavanja da HDZ uzme sva tri mandata u dijaspori, ponajviše u Bosni i Hercegovini gdje sva tri generala imaju težinu u biračkom tijelu Hrvata.

You may also like