Home Izdvojeno Turudić je crvena krpa za ljevicu, njima sklone medije i bivše, a i pojedine sadašnje strukture u pravosuđu

Turudić je crvena krpa za ljevicu, njima sklone medije i bivše, a i pojedine sadašnje strukture u pravosuđu

by Ante R.
Ivan Turudić

Kako je izbor novog šefa DORH-a ovih dana glavna tema u medijima, tako je i vijest da će se sadašnji sudac Visokog kaznenog suda u Zagrebu Ivan Turudić kandidirati za čelno mjesto DORH-a izazvao veliki potres na ljevici, te posebno medijima sklonim njima, kao i bivšim i sadašnjim djelatnicima pravosuđa.

Tako se stvaraju razni konstrukti da će imenovanjem Ivana Turudića Plenković zaštititi sebe od bilo kakvog kaznenog progona i da je to zasluga Vladimira Šeksa, a dolazi od bivšeg visokorangiranog pravosudnog djelatnika za koje postoje dokazi da je radio za službe bivše države i to pod kodnim imenom Politeo. Javna je tajna da u samom DORH-u ima ljudi koji su bili dio pravosudnog sustava bivše države, samim tim postoje indicije da su bili i dio sustava službi progona.

Sličnog je stava i odvjetnik Anto Nobilo koji je za N1 kazao da se Turudić ne bi javio na natječaj “da nije dobio neki mig i da se nije dogovorio s nekim, da ga vladajući podrže”.

“Bez toga se on ne bi ni javio na taj natječaj. S druge strane, rekao bih da HDZ računa da je on njihov čovjek jer je u prošlosti i došao stranačkom linijom u Zagreb, ali mislim da se varaju jer Turudić od prije 20 godina i ovaj danas više nije isti čovjek”, istaknuo je Nobilo.

Isto tako jedna televizija radi promidžbu jednom kandidatu, Nikši Wagneru, što je upitno i sa zakonskog okvira, te on za jednu televiziju izgovara:
“Dajte mi kvalitetne ljude i ja ću u šatoru organizirati državno odvjetništvo!”, te dodaje “Nas plaćaju građani, a građani žele jeftino i efikasno državno odvjetništvo i ja u tom pravcu mislim uložiti dodatni napor”
“Kadrovska problematika je pitanje svakog menadžmenta. Dajte mi kvalitetne ljude i ja ću u šatoru organizirati državno odvjetništvo! Ako imate ljude koji nisu educirani, etični i zainteresirani, neće ni u Sheratonu dobro funkcionirati. Kadrovsku krizu imamo već godinama, a ona kulminira na općinskoj razini u Zagrebu, gdje zbog velike fluktuacije, Općinsko državno odvjetništvo radi s 30 posto popunjenosti”, dodaje Wagner.

Kako u Hrvatskoj kandidata za šefa DORH.a imenuje Vlada, a potvrđuje Sabor, što znači da se ne bira neposredno od građana, ovakav oblik promidžbe pojedinih kandidata može se protumačiti samo kao pokušaj pritiska po načelu birajte „
našeg, a ne vašeg”

Zašto je Ivan Turudić crvena krpa ljevici, njima sklonim medijima, a takvih je većina, pa i strukturama unutar samog DORH.a i bivših aktera u pravosuđu.
Tako jedna bivša i po novom sadašnja političarka iznosi neutemeljene objede na Turudića, propitkujući njegovu moralnost, zanemarujući svoju gdje joj je u vijeću za obranu doktorata sjedila ni manje ni više vjenčana kuma.

Turudić uvijek govori istinu, pa čak ni onda kada ne ide njemu u prilog. Svojim dosadašnjim radom u pravosuđu pokazao i dokazao je da na njega itko može vršiti pritisak, pa makar mu neki koji se spominju da vrše bili poznanici, što on ne negira.

Turudić je dragovoljac Domovinskog rata, jasno izraženog svjetonazora, što nigdje u ni jednoj zemlji, pa ni u Hrvatskoj zabranjeno. Turudić ima svoje ja, i to je njegov za ljevicu i hrvatske medije u stranom vlasništvu najveći krimen.

You may also like