Home Izdvojeno “UBOJSTVA NAREĐENA IZ BEOGRADA” VIDEO Pogledajte najavu dokumentarca o udbaškim ubojstvima u Njemačkoj

“UBOJSTVA NAREĐENA IZ BEOGRADA” VIDEO Pogledajte najavu dokumentarca o udbaškim ubojstvima u Njemačkoj

by Ante R.

Povodom podnesene molbe za pomilovanjem, od njemačkog suda osuđene, Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, uskoro će svjetlo dana ugledati njemački dokumentarni film redatelja Dragana Čotića “Ubojstva naređena iz Beograda” koji tematizira politički motivirana ubojstva hrvatskih emigranata.

Ovaj dokumentarni film bavi se vjerojatno najdužom neriješenom serijom ubojstava na njemačkom teritoriju i krvavim poglavljem njemačko-jugoslavenske povijesti koje je jedva poznato njemačkoj (i hrvatskoj) javnosti.

“Ubojstva naređena iz Beograda’ je ne samo za hrvatsku javnost od velike važnosti jer je u njemu po prvi puta ispričana priča o jugoslavenskom državnom terorizmu sa stajališta žrtava. Djeca, rodbina i prijatelji udbinih žrtava kao i preživjeli udbinih atentata izvještavaju o svojim dramatičnim i bolnim iskustvima.

U filmu sudjeluju i njemački bivši istražitelj, njemački povjesničari i političar koji kao svjedoci vremena i eksperti analiziraju političku i povijesnu pozadinu njihovih potresnih sudbina”, najavio je Čotić, prenosi Direktno.hr.