Home Izdvojeno UPALJEN ALARM Trump pomeo Bidena na prvom sučeljavanju, Demokrati traže novog kandidata

UPALJEN ALARM Trump pomeo Bidena na prvom sučeljavanju, Demokrati traže novog kandidata

by Ante R.

“Nakon katastrofalnog nastupa u debati protiv Donalda Trumpa, demokrati su raspravljali o tome da zamijene Bidena u daljnjoj utrci”, piše ugledni britanski The Telegraph.

Kako navode, Biden je tijekom 90-minutnog sučeljavanja, mrmljao, gubio misli i s vremena na vrijeme djelovao potpuno zbunjeno. I New York Times izvještava da skupina demokratskih kongresnika sada razmišlja o novom predsjedničkom kandidatu nakon što su vidjeli kako se “katastrofa odvija pred njihovim očima”.

David Axelrod, bivši viši savjetnik Baraka Obame, rekao je novinarima da će se u Demokratskoj stranci povesti rasprava treba li se Biden povući. John King, glavni dopisnik CNN-a ustvrdio da je nakon završetka debate u Demokratskoj stranci planula “duboka i agresivna panika”, prenosi Newseek.

“Angažirali su se stranački stratezi, izabrani dužnosnici, a sve je počelo odmah nakon što je debata završila”. Nicole Wallace, dopisnica MSNBC-a za Bijelu kuću, rekla je za MSNBC da je rasprava o procesu zamjene predsjedničkog kanidata “živa i aktivna na najvišim razinama Demokratske stranke”.

Recimo i to da u ovom trenutku nema očitog kandidata jer su izbori za samo nekoliko mjeseci. U kontekstu zamjene Joea Bidena dosad se spominjao samo guverner Kalifornije Gavin Newsom, prenosi Jutarnji.