Home Izdvojeno Ustavni sud: Milanović je od petka do nedjelje više puta prekršio Ustav

Ustavni sud: Milanović je od petka do nedjelje više puta prekršio Ustav

by Ante R.

Na pitanje kako je utvrđeno da je prekršen Ustav, Šeparović je ponovio da je Milanović nestranačka osoba i nabrojio njegove ovlasti.

Ustavni sud je utvrdio i to je toliko jasno, no to ne znači da smo vodili postupak da ga se razriješi. Nijedna odredba se ne može izvlačiti iz konteksta. Ne mora pisati, proizlazi jasno iz samog položaja predsjednika RH. Nismo utvrđivali povredu Ustava koja bi dovela do razrješenja njegove dužnosti, ali smo ustvrdili da je kršio Ustav.

– Ako želi sudjelovati u kampaniji, bilo da bude kandidat na listi, bilo da bude kandidat za premijera od starne SDP-a, Milanović mora odmah podnijeti ostavku – kazao je Šeparović.

Predsjednik ne smije nastupati djelatno u kampanji, promovirati stranku, sudjelovati na skupovima davati izjave i intervjue u toj funkciji. Nakon izbora, 17.4., predsjednik može dati ostavku i može biti kandidat od strane političke opcije, to nije sporno – dodao je.

Predsjednik USRH obrazložio je da se predsjednik Republike Hrvatske u ovom trenutku ne može sankcionirati jer je Sabor raspušten i ne postoji dvotrećinska većina da ga smijene.

You may also like