Home Izdvojeno VIDEO Beljak: “Mostovci govore o ljudskim pravima i pravu na izbor? Pa to je smiješno, naravno da su paraziti”

VIDEO Beljak: “Mostovci govore o ljudskim pravima i pravu na izbor? Pa to je smiješno, naravno da su paraziti”

by Ante R.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak komentirao je u N1 Studiju uživo buran zadnji dan u Saboru prije zimske stanke.

Žestoki sukob zastupnika Mosta i ljevice kulminirao je kada ih je Peđa Grbin prozvao da parazitiraju. Počela je dernjava, a Nino Raspudić se dignuo sa svojeg mjesto došao do Grbina, unio mu se u lice i nešto mu objašnjavao pa mu se pridružio i Miro Bulj. Beljak smatra da se predsjedavajući Gordan Jandroković u takvoj situaciji nije najbolje snašao.

“Ovo danas je doista bilo na granici fizičkog sukoba. Nino Raspudić je nasrnuo na Peđu Grbina. Bila je doista adrenalinski napeta situacija. Jandroković se nije snašao. Teško da nije vidio što se dogodilo jer su svi vidjeli”, komentirao je Beljak.

 

Mostovci su se naljutili na Grbinovu izjavu da parazitiraju na situaciji oko koronavirusa i epidemioloških mjera. Predsjednik HSS-a slaže se s Grbinom.

 

“To je činjenično stanje. Ekipa iz Mosta pokazuje da ne preza od ničega, oni traže od ljudi da se podijele. Govore da su protiv podjela, a tko god ne razmišlja kao oni, onda je on HDZ-ov, idu napadi… To govori i količina poruka koji njihovi sljedbenici poručuju političkim neistomišljenicima. Nisu stvari crno-bijele”, rekao je Beljak.

 

Šef SDP-a rekao je mostovcima da bi pozvao ljude da podrže njihov referendum, ako oni pozovu ljude na cijepljenje. Bi li učinio isto, Beljak ne zna.

 

“Možda i bih. Nije sad stvar što se govori, nego tko govori. Most poziva na slobodu, oni koji bi homoseksualcima, manjinama gazili ta ista prava, zabranili pobačaj. Oni da govore o ljudskim pravima i pravu na izbor? Pa to je smiješno”, rekao je Beljak.

 

“Da su Vlada i Stožer razgovarali, do ovoga ne bi došlo”

 

Ipak smatra da je su za sve najodgovorniji Vlada i Stožer.

 

“Imamo sad već i napad na liječnicu u Bjelovaru, agresivne poruke s današnjeg skupa koji je daleko od pristojnog prosvjeda. Jezive poruke. To se događa jer je HDZ odbio razgovarati sa strankama koje su možda jednako zabrinute. Trebalo se sve rješavati razgovorom, a ne ići preko koljena i onda izazvati ortodoksnu desnicu i ne bismo imali ovakve prosvjede i ljude na cesti. Pandemija ne bi smjela biti političko pitanje”, kazao je.

 

Smatra da se na vrijeme razgovaralo, da do ovoga ne bi došlo.

 

“Stožer i Vlada griješe od početka u pristupu prema ljudima, prema strankama. Da smo se usuglasili, sve stranke, onda ne bi postojale političke silnice koje bi vukle ljude na ceste i gurale ih direktno u sukob s policijom, liječnicima, ljudima”, rekao je Beljak.

 

You may also like