Home Izdvojeno VIDEO Hasanbegović: ‘Milanović je smokvin list iza kojeg se krije njegova politička siročad’

VIDEO Hasanbegović: ‘Milanović je smokvin list iza kojeg se krije njegova politička siročad’

by Ante R.

Moje ime i prezime i moje političko djelovanje je moj program, kazao je Zlatko Hasanbegović, drugi na listi Domovinskog pokreta u I. Izbornoj jedinici u ponedjeljak u razgovoru za Večernji list. Listu predvodi europarlamentarac Mislav Kolakušić za kojega je Hasanbegović rekao da ga poznaje kao i ostale političke aktere kao i da im se neka politička stajališta poklapaju.

Na upit o uključivanju predsjednika Zorana Milanovića u izbornu kampanju Hasanbegović je rekao kako je “ova operetna burleska, pseudo predsjednički udar na Ustav RH, ukazao na temeljne slabosti hrvatskog političkog sustava i ustanova i da je temeljno političko pitanje u Hrvatskoj stvaranje nove ustavotvorne većine koja će izvršiti korjenite promjene Ustava, izbornog zakona i ključnih organskih zakona jer je to preduvjet bez kojeg svi programi stranaka ostaju puste želje”.

“Upad Zorana Milanovića u izbornu utrku je neka vrsta groteske. Ključna posljedica toga je stvaranje dojma kako postoje samo dva politička tabora, Milanovićeva politička siročad, različite političke olupine, i Plenkovićev HDZ. I jedini stvarni učinak je homogenizacija ta dva tabora. Naša zadaća je ukazati da postoji i treća središnja politička opcija koja ima jasan političko-ideološki program i koja ne bježi od preuzimanja odgovornosti i cilj joj je ulazak u vlast, ali ne pod svaku cijenu već samo ako će moći provoditi dosljedno svoju politiku. Ako neće, ostat će u načelnoj u oporbi”, rekao je, među ostalim, Hasanbegović.

“Ljudima treba jasno reći: ne postoji nikakva Milanovićeva politička platforma. on ne nastupa na izborima. Ne postoji nikakva ‘Treća republika’, rijeka pravde, vlada nacionalnog spasa I sl. On je smokvin list iza kojeg se krije njegova politička siročad: Peđa Grbin, Arsen Bauk, Anka Mrak Taritaš, Dalija Orešković, Krešo Beljak… Svakome pametnom i manje pametnom je jasno da ne postoji politički scenarij u kojem bih se ja osobno našao u bilo kojoj političkoj kombinatorici s tom vrstom propalih političara. Moja načela su jasna. Nema ideološkog moratorija. U politici naravno postoje kompromisi, ali ne može postojati političko-ideološki konkubinat. To bi bila prvorazredna prevara birača i to bi obesmislilo uopće ideju demokratskog sučeljavanja. Najveća tragedija bilo koje politike, a to je na žalost značajka suvremene politike diljem Europske unije, da svatko može sa svakim. Kada dođe do tog trenutka imamo prvorazrednu krizu temeljnog pojma političkog i demokracije”, zaključio je, prenosi Direktno

“Imamo veleizdajnički stampedo!”: Jurčević oštro protiv uvoza radne snage i migranata

You may also like