Home Izdvojeno VIDEO Kako se provodi obnova na Banovini

VIDEO Kako se provodi obnova na Banovini

by Ante R.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje otvorio je YouTube kanal Obnova Banovina SDUOSZ gdje će redovito informirati putem reportaža o situaciji na terenu u Sisačko – moslovačkoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji.

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje na čelu sa državnim tajnikom Gordanom Hanžekom je temeljem čl. 40.a Zakona o obnovi, određen kao nositelj aktivnosti obnove odnosno uklanjanja te gradnje obiteljskih kuća na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije. Programom mjera utvrđene su i smjernice obnove prema pojedinim modelima obnove odnosno vrstama usluga / radova kao i procedura odabira pojedinih sudionika u obnovi (ugovaratelja), piše SDUOSZ.

Izgradnja tipskih obiteljskih kuća provodi se prema 6 različitih projekata koji se razlikuju po kvadraturi te materijalu izgradnje. Kvadratura pojedinih kuća je 55 m², 70 m² te 85 m² netto tlocrtne površine dok su tipovi gradnje izgradnja primjenom drvene montažne konstrukcije, montažne suhe gradnje i klasične zidane gradnje.

Povodom toga raspisan je Javni poziv za iskaz interesa putem kojeg se pozivaju svi zainteresirani gospodarski subjekti koji imaju sposobnost i mogućnost za iskaz interesa za izvođenje radova izgradnje tipskih obiteljskih kuća kao zamjenskih objekata stradalih u potresu.

Ovaj Javni poziv je aktivan do 01. listopada 2021. godine što predstavlja krajnji rok za dostavu interesa s traženim podacima.

Prva reportaža;