Home Izdvojeno VIDEO Klasić: Serijal ‘Partizani’ je primjereniji mlađim generacijama

VIDEO Klasić: Serijal ‘Partizani’ je primjereniji mlađim generacijama

by Ante R.

Gostujući na Al Jazeera Balkans povjesničar Hrvoje Klasić, autor serijala”Partizani” govorio je o svom projektu, te kojoj je publici u osnovi serijal namijenjen.

Serijal ‘Partizani’ je zanimljiv projekt iz više razloga, jer između ostalog, na ovim prostorima, ali i u Europi, nema ni dokumentarnih ni serijala koji sistematski obrađuju razne aspekte nastanka partizanskog pokreta, kaže povjesničar Hrvoje Klasić.

“Naš pristup je bio znatno drugačiji, moderniji, to nije kronologija NOB-a, to nije nikakvo idealiziranje, glorificiranje, ali ni demoniziranje, nego pristupamo na jedan drugačiji način.” Al Jazeera Balkans u nedjelju počinje s emitiranjem serijala “Partizani” autora Hrvoja Klasića. Serijal od sedam epizoda objašnjava nastanak i povijest partizanskog pokreta u bivšoj Jugoslaviji tijekom Drugog svjetskog rata.

Podsjećamo da je serijal prvotno bio namjenjen HRT-u koji ga je odbio, razlozi nam nisu poznati, ali sudeći po prvoj epizodi prikazanoj sinoć, priličito je vidljivo zašto HTV neće emitirati ovaj serijal. HTV je već emitirao neke serijale Hrvoja Klasića poput “NDH” koji su izazvali dosta kontraverzi u javnosti.

Pogledajte u video što Klasić govori o serijalu

You may also like