Home Izdvojeno VIDEO Koliko će Dinamo, Hajduk, Hrvatska zaraditi od Qatara 2022?

VIDEO Koliko će Dinamo, Hajduk, Hrvatska zaraditi od Qatara 2022?

by Ante R.

S doc.dr.sc. Zrinkom Čustonjom u večerašnjoj emisiji “U ime naroda” otvorili smo bitno drugačiju, a potpuno povezanu perspektivu svjetskog nogometnog prvenstva Qatar 2022.

Gledatelji će čuti vrhunske informacije o kandidaturama za domaćinstva ovakvih natjecanja, o političkim i financijskim igrama golemih razmjera, o vrtoglavim financijskim iznosima u sportu, posebno u nogometu, i o iznenađujuće visokim financijskim iznosima koji cirkuliraju sportom u Hrvatskoj.

Kako optimalno iskoristiti sportske potencijale, kako osmisliti strategiju razvoja sporta u Hrvatskoj, može li se to bez države, kakva su iskustva drugih država, kako poticati nacionalna očekivanja a ne izgorjeti u nerealnostima, treba li i tko to mora, ulagati u sportsku infrastrukturu, nogometne stadione, kampove?

Je li narod na ulicama pri dočeku reprezentacije iz Rusije bio navijačka masa ili se tada iskazivala nacionlna potreba za pobjedama i pobjednicima?

Zašto nam reprezentacije nose nazive ” Vatreni”, “Kauboji”, a zašto ne nose identitetske nazive hrvatskog naroda, simbole tradicije i kulture koju trebamo plasirati svijetu kao svoju prepoznatljivost?

Koliko će Dinamo, Hajduk, Hrvatska zaraditi od Qatara 2022?

 

You may also like