Home Izdvojeno VIDEO Mario Radić u Bujici otkrio šokantne i do sada nepoznate detalje iz “Plinske afere”: “Osobni rat ministra Filipovića protiv Frane Barbarića koštao je Hrvate 300 milijuna eura!”

VIDEO Mario Radić u Bujici otkrio šokantne i do sada nepoznate detalje iz “Plinske afere”: “Osobni rat ministra Filipovića protiv Frane Barbarića koštao je Hrvate 300 milijuna eura!”

by Ante R.

RADIĆ: – Veliki ego Andreja Plenkovića jedini je razlog zbog kojeg već nije smijenio ministra gospodarstva!
O MOSTU: – Odete li s Grmojom na večeru i požalite se da vas boli glava, on će odmah uzeti vilicu i nož u ruke i operirat vam glavu – jer
misli da zna više od kirurga!
RADIĆ PROTIV URSULE: – Na cjepivo ćemo ove godine bacit 300 milijuna i o tome svi šute, a posljedice koje će Hrvatska imati zbog tzv. azilantskih kvota da i ne govorim!

“Šef uprave HEP-a Frane Barbarić tijekom kampanje za gradonačelnika Zagreba nije podržao Davora Filipovića, a plinska afera je njegova osobna osveta,” izjavio je u Bujici Z1 televizije Mario Radić, zamjenik predsjednika DP-a: “Filipovićev ‘sveti džihad’ protiv partijskog kolege iz HDZ-a hrvatske porezne obveznike koštao je 300 milijuna eura!”

Radić je u Bujici otkrio do sada nepoznate detalje iz plinske afere, uz napomenu da je “Filipović svjesno doveo HEP u zamku s plinom”…
Govorio je o sastanku u Opatiji svih ključnih igrača energetskog sektora, gdje su bili i glavni ljudi iz resornog ministarstva i otkrio kako ima saznanja, a postoje i dokazi – koliko je puta i kada sve uprava HEP-a obavijestila Davora Filipovića o problemima do kojih je došlo zbog ne ukidanja Uredbe o otkupu plina: – Na sastanku Kriznog stožera za plin otvoreno se govorilo da će doći do gomilanja viškova, ali za ministra Filipovića to je bila NEtema!

“Istinom se ne trguje i vrlo brzo sve će se objelodaniti,” upozorava Radić, uz napomenu da bi on prvi imao razloga javno prozivati Franu Barbarića zbog toga što mu HEP u Vukovaru stopira investiciju tešku 10 milijuna, koju je sam isfinancirao, odbivši pritom europska poticajna sredstva: – Uvjeren sam da mi se osvećuju zbog mog političkog angažmana i zato što sam odbio sufinanciranje, a to sam učinio zato da slučajno ne pomisle kako me mogu kupiti!

Ministra Filipovića Radić je otvoreno prozvao i za opstrukciju rada i prodaje kutinske Petrokemije: – Da je Petrokemija radila u mjesecima kada su to sprečavali Filipović i njegovi savjetnici do ovakve situacije s plinom sigurno ne bi ni došlo, a Hrvatska bi imala najjeftinije umjetno gnojivo u Europi! Zamislite kako bi to pozitivno utjecalo na našu proizvodnju hrane, a pogledajte sada u kakvoj su poljoprivrednici krizi…

Mario Radić je u emisiji ismijao diletantizam Mosta, koji su pokazali i tijekom pumpanja ove afere, uz podsjetnik da je udica na koju se upecao Nikola Grmoja – SMS poruka dvojice optuženika iz Afere INA; Damira Škugora i Gorana Husića, koja je prije desetak dana nuđena nekolicini medija.

Radić smatra da nije nimalo slučajno što upravo Šolakova N1 napada DP, kao i pojedine hrvatske kompanije koje su uzele strateške poslove Talijanima i Slovencima, a povukao je i paralelu između Domovinskog pokreta i AfD-a, koji je na udaru njemačkog političkog i medijskog mainstreama, no, unatoč tome bilježi veliki rast rejtinga na nacionalnoj razini i pobjeđuje na lokalnim izborima: – Ono što je u Njemačkoj CDU u Hrvatskoj je HDZ. CSU je nešto slično Mostu, a SPD je kao SDP. Tamo imate Zelene, a kod nas Možemo… I svi oni su ujedinjeni u napadima na AfD. Tako su i kod nas svi protiv Domovinskog pokreta, ali trendovi su ipak nezaustavljivi i uvijek se s nešto zakašnjenja događaji u Europi preslikaju i kod nas.

Prozvao je i Ninu Raspudića, koji se – kako kaže – lažno predstavljao kao član Mosta da bi ta stranka na prevaru dobila dobro plaćenu fotelju u DIP-u!
“Evanđelje po Mostu nas uči da ih smijemo slušati, ali ne i citirati,” našalio se Radić, uz napomenu kako je dovoljno uzeti sve ono što su pojedinci iz Mosta do sada izgovorili pa će svima biti jasno s kime imaju posla i kako će ih opet prevariti nakon izbora i koalirali sa SDP-om i Možemo, ako im se to dopusti…

Podsjetio je i na odgovornost Grmojine stranke za izgubljenu arbitražu s Mađarima: – Hrvatskoj svaki dan dolazi na naplatu čak 28 tisuća eura samo na račun kamata, a o ukupnom iznosu da i ne govorimo!
Radić je u Bujici iznio stav DP-a o tzv. migrantskim kvotama koje je po nalogu Bruxellesa prihvatio Andrej Plenković i upozorio na posljedice koje će uslijediti zbog takve, za Hrvatsku opasne politike…

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta gostujući u Bujici, nije propustio upozoriti i na stotine milijuna eura koje moramo plaćati za cjepivo protiv korone: – Ispada da je Ursula von der Leyen naručila 23 doze cjepiva po glavi stanovnika EU! Zbog toga je Orban i postavio pitanje – gdje su nestali novci?!