Home Izdvojeno VIDEO: PRAVO LICE DOMOVINSKOG POKRETA! U ljevičarskom linču na mene i moju obitelj sudjelovao je i Ivan Penava!

VIDEO: PRAVO LICE DOMOVINSKOG POKRETA! U ljevičarskom linču na mene i moju obitelj sudjelovao je i Ivan Penava!

by Ante R.

Dr. Branko Lozo i dr. Stjepo Bartulica u Bujici od dva i po’ sata do kraja ogolili Penavu: “MI NISMO IZDALI BIRAČE! NAMA JE SVJETONAZOR VAŽNIJI OD FOTELJA!” STJEPO BARTULICA: – U ljevičarskom linču na mene i moju obitelj sudjelovao je i Ivan Penava!

BRANKA LOZO: – Na sjednici predsjedništva DP-a Penava je dužnosnicima otvoreno zaprijetio izbacivanjem iz stranke jer su se javno usprotivili potpori Milanoviću! “Penava je sretan što se vratio u naručje tatici Plenkoviću, al’ povijest ga neće baš ni po čemu zapamtiti,” izjavila je u Bujici sveučilišna profesorica i članica predsjedništva Domovinskog pokreta – Branka Lozo: “Htio je biti veliki vođa, a ispao je mali!” Gospođa Lozo na izborima za novog predsjednika DP-a čvrsto stoji uz Marija Radića, isto kao i drugi gost u drugoj epizodi nove sezone Bujice, eurozastupnik nacionalne suverenističke desnice

– dr. Stjepo Bartulica. Bio je ovo prvi veliki Bartuličin televizijski nastup nakon izbora: – Ne namjeravam voditi tuđe, globalističke politike i zato sam protiv Dubravke Šuice, kao što sam bio i protiv izbora Ursule van der Leyen. Andrej Plenković morat će se naviknuti da je jedno politika njegovog HDZ-a, a drugo DP-a kakvog predstavljamo mi, koji se ne slažemo s Penavom i koji ne mislimo bespogovorno slijediti politike za koje nam sigurno nisu dali mandat naši glasači… Bartulica nije ostao dužan niti Zoranu Milanoviću, a u emisiji je potvrdio da je na niskom 13. mjestu liste DP-a u II. izbornoj jedinici, tijekom utrke za Hrvatski državni sabor, završio “po kazni” – zato što nije poslušao naputak stranačkog šefa Ivana Penave i odbio je biti protiv izbora novog Glavnog državnog odvjetnika – Ivana Turudića.

“Smatram da bi Domovinski pokret trebao imati svog kandidata na predsjedničkim izborima,” izjavio je Bartulica, na kojeg je političko-medijsku hajku otvorio upravo Milanović – te otkrio: “U ljevičarskom linču na mene i moju obitelj sudjelovao je i Ivan Penava!” Slično razmišlja i profesorica za koju neisticanje vlastitog kandidata na predsjedničkim izborima, može značiti i prikrivenu potporu Penave – Milanoviću! Lozo je u Bujici otkrila da sjednice predsjedništva DP-a već dulje vrijeme uopće nisu održavane uživo – i da je upravo Penava od visokih stranačkih dužnosnika skrivao sastav listi s kandidatima za Hrvatski državni sabor i predao ih bez ikakvih konzultacija s vodstvom Domovinskog pokreta. Objasnila je kako ju je namjerno stavio na peto mjesto u petoj izbornoj jedinici, a šikanirao i druge ugledne članove, koji su – unatoč svemu – donijeli sjajan rezultat na izborima. Stranka Penavinom krivnjom nije imala ni listu za dijasporu, što se također može protumačiti kao usluga Zoranu Milanovića, čime je oštećen DP – rečeno je u Bujici.

Oni koji se nisu slagali s takvom politikom, o unutarstranačkoj sramoti, iznenađujućim previranjima i sramotnoj prodaji za fotelje te uhljebljivanju, nisu htjeli govoriti javno – kako ne bi narušili ugled stranke, ali su ipak otvoreno o svemu raspravljali unutar četiri zida, na sjednicama vodstva te dali priliku od uobičajeni 100 dana od izbora bez javne kritike. “Bilo je i pojedinaca iz Penavinog najužeg kruga koji su čak dva puta znali reći da im je važniji jedan slavonski svinjac nego cijelo Ministarstvo kulture,” otkrila je ugledna profesorica, a voditelj je pitao je li možda riječ Penavinom ćati – Damiru Barni: “Takvi valjda misle da kultura podrazumijeva samo odlazak u kazališta i baršunaste zastore, a oni se u takvom ambijentu ne osjećaju ugodno i za njih nije to nije prirodno okružje…” UŽIVO IZ VELIKE GORICE! Ratni kirurg i utemeljitelj DP-a, dr. Zvonimir Lovrić, podržao Marija Radića u utrci za predsjednika stranke: “Ako u subotu pobijedi Penava, Domovinski pokret će propasti!” Branka Lozo i Stjepo Bartulica, slično kao i dr. Lovrić aktualnom stranačkom vodstvu DP-a najviše zamjeraju popuštanje pred Pupovčevim SDSS-om, koji je ipak ostao dijelom većine u parlamentu, nastavak financiranja Novosti i ogroman novac koji SNV i dalje dobiva iz hrvatskog proračuna, na temelju tzv. Operativnog programa za nacionalne manjine…

“Žao mi je Ćipe, najviše me razočarao,” izjavila je gospođa Lozo, kojoj je neugodno bilo komentirati skandal sa izvlačenjem novca iz Centra ‘Dr. Ivana Šretera’, isto kao i dr. Bartulici – kojeg je Ćipe ljubomorno prozivao u izbornom stožeru, nakon što su stigli rezultati izbora za EU parlament – iz kojih se vidjelo da je Bartulica dobio više glasova nego svi ostali kandidati zajedno, a da ga je pretekla i gospođa Lozo, koja je, za razliku od Ćipe, sve popularnija među desnim biračima!

U kolikoj je mjeri Penava iznevjerio više od 200 tisuća desnih birača, pokazuje i primjer imenovanja državnih tajnika, gdje je samovoljno postavio ljude koje nitko u javnosti – pa ni predsjedništvu DP-a – uopće ne poznaje?! Jedan od njih je i izvjesni David Vlajnić, koji je zgrabio fotelju državnog tajnika u Bačićevom ministarstvu graditeljstva, a na funkciji šefice Uprave za stambeno zbrinjavanje zadržao Pupovčevu SDSS-ovku iz Vrhovina – Tatjanu Vukobratović Spasojević, čiji je suprug Porfirijem prota na zagrebačkom Cvjetnom trgu… Kada su se nezadovoljni hrvatski službenici iz Bačićevog ministarstva požalili novom državnom tajniku na štetnost dosadašnjeg djelovanja šefice Uprave iz redova SDSS-a, umjesto da zaštiti profesionalce i Hrvate, Penavin državni tajnik stao je na stranu Pupovčeva kadra i time potvrdio da neformalna koalicija Plenkovićevog HDZ-a i partije Milorada Pupovca – i dalje egzistira…

 IMAMO IMENA Članovi jedne stranke odlučuju o sudbini druge stranke, moguće je u Domovinskom pokretu

EKSKLUZIVNO: AKADEMIK PROSPEROV NOVAK PODUPIRE MARIJA RADIĆA! Bujica je objavila dio velikog teksta akademika Slobodana Prosperova Novaka, u kojem je iznio čvrstu potporu Mariju Radiću u utrci za predsjednika DP-a: “Načelo kompetentnosti mora postati ključno i nikako ne može biti usputno ili slučajno kao što je bilo kod izbora ministara u hrvatskoj Vladi. Očekivao sam da će upravo Domovinski pokret promijeniti tu lošu osobinu hrvatske politike. Kad tamo mi smo postali ruglo pa onda ono što govore kritičari kako smo svi zajedno potkapacitirani izlazi kao neka istina. Na takvo što ja ne pristajem! Ja sam za Marija Radića!” Potpore Radiću stigle su iz svih krajeva Hrvatske! U emisiji su emitirane necenzurirane snimke iz Osijeka, Šibenika i Karlovca. Penavinog protukandidata podupire osječki profesor i saborski zastupnik – Krešimir Čabaj, karlovački specijalac i gradski vijećnik – Alenko Ribić te jedan od utemeljitelja i čelnik šibenskog DP-a – Mario Kovač!

LAŽI I OBMANE Znate li iz koje političke opcije je gradonačelnik Vukovara

You may also like

Verified by MonsterInsights