Home Izdvojeno VIDEO: ‘RECI NAM, MOLIM TE, OSTAJEŠ LI TAMO?’ Ruski pilot prihvatio 500.000 dolara u kešu i pobjegao helikopterom u Ukrajinu

VIDEO: ‘RECI NAM, MOLIM TE, OSTAJEŠ LI TAMO?’ Ruski pilot prihvatio 500.000 dolara u kešu i pobjegao helikopterom u Ukrajinu

Jedan ruski pilot prebjegao je sa svojim helikopterom u Ukrajinu. Čini se da je odlučio prihvatiti ukrajinsku ponudu kojom za svaki ruski helikopter koji im padne u ruke isplaćuju 500.000 dolara u kešu.

by Ante R.

Grupa za praćenje projekta Hajun i urednici Motolkohelpa objavili su na YouTubeu komunikaciju pilota ruskog ratnog zrakoplovstva sa svojim kolegom koji im je pobjegao.

 

Komunikaciju je presrela ukrajinska vojska.

Do bijega je došlo 4. travnja oko 20 sati. Tada je šest ruskih helikoptera poletjelo s vojnog aerodrom Ziabrauka, u regiji Gomel u Bjelorusiji, prema vojnom aerodromu Shatalovo, u regiji Smolensk u Rusiji.

 

 

Ubrzo se ispostavilo da je jedan od ruskih helikoptera (reg. broj RF-04812) skrenuo s kursa prema Rusiji i otišao na jug/jugoistok, u smjeru graničnog područja Bjelorusija, Rusije i Ukrajine, zvanog “Tri sestre”.

 

Preostali helikopteri su se počeli vraćati, a helikopter s reg. broj RF-90665 je sat vremena letio iznad regije Gomel u Bjelorusiji, pokušavajući pronaći i sustići odbjegli helikopter, ali nije uspio.

 

“812, gdje si sad, reci mi iskreno? Timurčik, reci nam, molim te, na ruskom. Ostaješ li tamo ili ne?”, bezuspješno je pilot jednog od helikoptera zvao svog odbjeglog kolegu.

 

U snimljenim razgovorima možemo čuti da su pilot jednog od helikoptera i dispečer najmanje 25 puta pokušali kontaktirati posadu u bijegu.

 

Zasad nije poznato gdje je točno odbjegli helikopter odletio. No, ukrajinska organizacija UkrOboronProm spremna je platiti 500.000 dolara za svaki oteti ili ukradeni ruski helikopter u ispravnom stanju.

 

 

You may also like