Home Izdvojeno VIDEO – SKANDALOZNO PONAŠANJE Tko uči djecu neprimjerenom ponašanju i govoru mržnje?

VIDEO – SKANDALOZNO PONAŠANJE Tko uči djecu neprimjerenom ponašanju i govoru mržnje?

by Ante R.
Vlatka Vukelić

Tko bi mogao pomisliti da ćemo jednog dana ovakav prizor gledati u našoj domovini. Osnovne životne lekcije o primjerenom ponašanju uče se od malih nogu u obitelji kao temeljnoj jedinici društvene zajednice. Na internetu se pojavio videozapis koji prikazuje sramotno i skandalozno ponašanje djece prilikom adventa u Splitu. Na snimci se jasno čuju uzvici “gazi gazi purgere.”

Očigledno je da su u ovom primjeru roditelji zakazali u usmjeravanju djeteta prikladnom i pristojnom ponašanju u javnosti. Poznato je da je uvijek u sportskom pogledu postojao antagonizam između Splita i Zagreba, pa i naziv koji se dodijelio građanima glavnog grada. No, treba uvijek paziti da se ne pređe granica uljudnosti, makar bilo vezano i za navijanje za sportski tim. Prema javljanju HRT-a o ovom slučaju oglasila se i pravobraniteljica za djecu i mladež.

Povodom ovog zabrinjavajućeg videa oglasio se i profesor na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Josip Jurčević. Prenosimo njegovu objavu na društvenoj mreži:

Ovaj kratki video zorno oslikava koliko je predaleko dogurano razaranje hrvatskog zajedništva iz herojskog doba 1991. godine. Važno je znati da ovo razaranje osmišljavaju i provode vrhunski, ali devijantni stručnjaci, koje je H. Arendt s pravom nazvala “ubojicama za pisaćim stolom”, a očigledno je da ih u RH ima previše. Do kada ćemo to trpjeti!?
Video možete pogledati ovdje

Na ponašanje djece reagirala je i profesorica na Hrvatskim studijima dr.sc Vlatka Vukelić.
Žalosno je što itko, a poglavito sportski klub, promiče podjelu Hrvatske na sjever i jug te time indoktrinira našu djecu. Autonomaške ideje, kao i njihovi političari davna su hrvatska prošlost. U koliko su to ideje suvremenih politika, one su ravne terorističkom aktu. Trovanje djece tim idejama moglo bi biti i kazneno djelo. Sigurna sam da djeca sama nemaju ideju o tome što predstavlja skandiranje: “Ubij purgera!”, ali oni koji su ih tome učili, potaknuli ih na tu “veselu”, ali nikako nevinu “igru”, ponašaju se razni totalitarni ogranci nastali baš na ovakvim principima u prvoj polovici 20.st.

Ciljane skupine indoktrinacije uvijek su prvo najnezaštićenije socijalne skupine, jer su najpodložnije manipulaciji. I fašistima je trebalo nekoliko desetljeća dok nosu stasali u cjelovitoj ideji podčinjenja svih koji nisu poput njih. Time je “event” još apsurdniji jer manifestira stanje svijesti područja koje se upravo diči vlastitom antifašističkom povijesti. Nadamo se kako će institucije raditi svoj posao i zaustaviti ovaj nesportski, ali i vrlo opasan trend i zaštiti djecu od svakog negativnog pokušaja njihove indoktrinacije.

You may also like