Home Izdvojeno VIDEO Škoro odabrao zamjenike – Anu Lederer i Slavena Dobrovića

VIDEO Škoro odabrao zamjenike – Anu Lederer i Slavena Dobrovića

by Ante R.

U ovotjednim Gradskim poslima našeg radija gostovao je kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro. Ekskluzivno je otkrio imena najbližih suradnika u izbornoj utrci, kandidata za zamjenike gradonačelnika.

Ana Lederer dobro je poznata zagrebačkoj javnosti, osobito kada se radi o kulturnim krugovima. Bivša intendantica HNK sudjelovala je i na prošlim lokalnim izborima u Zagrebu nakon kojih je vrlo kratko bila i pročelnica Gradskog ureda za kulturu. Nakon što su se Neovisni za Hrvatsku razišli s Milanom Bandićem Lederer je ostala zastupnica u Gradskoj skupštini.

Slaven Dobrović je na izborima 2017. pokušao s Mostom ući u gradsku politiku, ali neuspješno. Poznat je i po kratkotrajnom boravku na čelu Ministarstva zaštite okoliša nakon čega je bio saborski zastupnik. Dobrović je autor Škorinog izbornog programa Za Zagreb kojega će Domovinski pokret predstaviti sutra.

Miroslav Škoro rekao je da zna kako ostati u vezi sa stvarnošću, što, tvrdi, većini političara ne uspijeva. Obećaje stalni kontakt s građanima i transparentno upravljanje gradom. Direktore u Holdingu birao bi javnim natječajem a kao gradonačelnik vozio bi se najradije električnim vozilom. – Naučio sam ZET-ov cjenik. Najjeftinija karta je 4 kune i svakako sam protiv poskupljenja u javnom prijevozu – rekao je Škoro.

Objasnio je i svoje ranije poslovne odnose s Gradom zagrebom i Zagrebačkim holdingom. – Istina je, poslovao sam s državom i lokalnom samoupravom, ali s kim bi poduzetnici u Hrvatskoj trebali poslovati kad je većina toga ionako državna. Naši političari se vole pohvaliti kad razgovaraju s veleposlanicima i najavljuju dolazak investitora u Hrvatsku. Pa u čemu je problem da ja kao poduzetnik razgovaram s državom o investicijama? – zaključuje Škoro. Upitan za tvrtku Omega Software Škoro je kazao da je prodao svoj dio u tvrtki te da mu je zbog toga žao jer se radi o uspješnom biznisu, no ako je to cijena sudjelovanja u političkom životu on ju je, kaže, prihvatio, piše HRT Radio Sljeme.

Snimku današnje emisije Gradska posla možete pogledati ovdje:

You may also like