Home Izdvojeno VIDEO Titov unuk otkrio što mu je djed priznao kao svoju najveću pogrešku- Ustav iz 1974

VIDEO Titov unuk otkrio što mu je djed priznao kao svoju najveću pogrešku- Ustav iz 1974

by Ante R.

Unuk nekadašnjeg doživotnog predsjednika SFR Jugoslavije Josipa Broza Tita otkrio je što mu je djed priznao kao svoju najveću pogrešku.

Josip Joška Broz, političar i ugostitelj iz Srbije i Titov unuk, prije nekoliko godina je u razgovoru za Happy TV također je otkrio što misli o odnosu Tita i njegove supruge Jovanke, kao i neke detalje o Titovu pogrebu.

Joška Broz rekao je da je Tita nakon jedne operacije pitao koja mu je najveća pogreška.

Josip Broz je rekao: “To što sam pustio ustav iz 1974. Deset dana bio je kod mene na stolu.”

– Taj ustav bio je početak raspada i Jugoslavije i Partije i republika i svega ostalog – rekao je Joška Broz.

Joška Broz kaže da Tito nije htio potpisati Ustav, a na pitanje zašto nije stavio veto, odgovorio mu je: “Ja kao demokrat nisam htio dopustiti da budem nadglasan u Skupštini. Mogao sam staviti veto, pogreška je što nisam”.

Dodao je da su ustav potpisali Mika Špiljak i Kiro Gligorov, a da su zakon, među ostalima, izgurali Edvard Kardelj i Stevo Krajačić.

– Stevo Krajačić čovjek je koji je radio iz sjene, čovjek koji je namjestio i Rankovića i sve te afere – rekao je Joška Broz.

Dodao je da su Tito i Aleksandar Raković, bivši šef tajnih službi poznat i po nadimcima Leka i Abadžija, i nakon Rankovićeve smjene ostali vjerni jedan drugome. – Ranković nikad lošu riječ nije rekao o dedi. Oni su bili kumovi – rekao je Joška Broz. Titov unuk rekao je da je Jovanka Tita izuzetno voljela, ali da je ta ljubav u jednom trenutku prešla u paranoju. Tvrdi da su priče da je bila željna vlasti.

Joška Broz odbacio je kao gluposti priče da Tito zapravo nije pokopan u Kući cvijeća u Beogradu i da nije umro 4. svibnja, već ranije.

– Deda je umro tog jutra, 4. svibnja. Trećeg svibnja navečer proradili su mu očni kapci, počeli su se pomicati. Poslije mi je doktor rekao da su to bili zadnji trzaji. Ujutro sam došao, poljubio ga, sjeo na avion, vratio se u Beograd. I sad meni netko priča da sam ljubio mrtvog čovjeka. Nemoj da mi sad netko priča neke gluposti – rekao je Titov unuk.

– Tito je ubačen u metalni sanduk koji je zavaren. A onda onaj načelnik nekadašnjeg DB-a, ono đubre, priča kako je tu stavljen pijesak, kako je narod prevaren. Drugo, nisam se odvajao od tog kovčega do pogreba. U dva sata u noći došla je dizalica i stavila stijenu od devet tona i ja sam tek onda otišao kući – rekao je Joška, koji je također odbacio tvrdnje da je Tito bio mason, prenosi Večernji.

You may also like