Home Izdvojeno VIDEO U Novom Sadu se potukli četnici međusobno. Iskre frcale na sve strane

VIDEO U Novom Sadu se potukli četnici međusobno. Iskre frcale na sve strane

by Ante R.

Na izložbi “Avenija memeova”, koja je organizirana prošli u kineskoj četvrti u Novom Sadu, izbila je tučnjava između pripadnika dviju četničkih skupina; New Age četnika i Eko četnika, saznaje Autonomija.

Ova izložba i tribina humanitarnog karaktera, organizirana je u okviru “Kaleidoskopa kulture”, projekta koji financira Europski kulturni centar Novi Sad 2022.

Izložba je uz predstavljanje najpoznatijih memeova bila zamišljena i da se eksponati prodaju na aukciji u humanitarne svrhe. No, među ostalim, među pozvanim sudionicima bili su i administratori stranica “Trgovac istinom” i “Pujo Shotka”, inače pripadnici New Age četnika.

Međutim, na izložbi su se među pozvanima našli i administratori nekih stranica koji su pripadnici skupine New Age četnici. Zvuči kao šala, ali New Age četnici su skupina ekstremnih desničara koji kroz memeove na društvenim mrežama promiču radikalne stavove i doista postoje.

Tijekom trajanja izložbe došlo je do meteža u kojem je osnivač grupe Eko Četnika Aleksandar Malešević napadnut od strane admina stranice “Diler istine” i Stefana Čolovića, poznatijeg kao Princ Banjice. Organizator izložbe je potvrdio da je petnestak minuta prije incidentna zamolio iste da napuste prostor izložbe zbog ljepljenja nalepnica preko postavki na izložbi.

Inače, riječ je o naljepnicima s prijetećim porukama antifa pokretima, koje nazivaju “soroševcima”, “domaćim izdajnicima” i “stranim plaćenicima”.

Na kraju ih je osiguranje udaljilo s izložbe i prije nego je došla policija.

Ovo nije prvi put da su napravili neki incident. Na proljeće ove godine su održali odavanje počasti “žrtvama srbomržnje i separatizma” kao odgovor na ranije održan prosvjed “Novi Sad protiv fašizma”, prenosi Direktno.hr.