Home Izdvojeno VIDEO U Ukrajinu stigle nove turske bespilotne letjelice, Mini-Bayraktar – pogledajte kako je jedna prestravila i natjerala u bijeg ruskog vojnika!

VIDEO U Ukrajinu stigle nove turske bespilotne letjelice, Mini-Bayraktar – pogledajte kako je jedna prestravila i natjerala u bijeg ruskog vojnika!

by Ante R.

U ratu koji traje u Ukrajini bespilotne letjelice igraju sve važniju ulogu i mogle bi na kraju biti jedan od ključnih faktora u njegovom konačnom završetku. Specijalizirani turski portal Oryx koji se bavi vojnim pitanjima navodi da je Ukrajina pored kupovine dodatnih Bayraktar TB2 UCAV-a, dobila i Mini-Bayraktare – javlja SAFF.

 

Spomenuti portal navodi da je upravo ovaj snimak iz Ukrajine na kojem se vidi kako ruski vojnik bježi dok ga prati bespilotna letjelica napravljen sa Mini-Bayraktarom. Kasnije je utvrđeno da je zahvaljujući praćenju ovog vojnika otkriven ruski položaj koji je u koordinaciji s Mini-Bayraktarom ukrajinska artiljerija uništila.

 

 

“Ovaj angažman savršeno demonstrira predviđene karekteristike Mini-Bayraktara i pokazuje korisnost njegove kamere visoke definicije.

 

Bayraktar Mini sistem bespilotnih letjelica je prvi turski sistem mini robotskih aviona sa potpuno originalnim i nacionalno razvijenim elektronskim, softverskim i strukturnim komponentama. Sistem, koji je razvijen intenzivnim radom i trudom tima za istraživanje i razvoj Baykar odbrane, uspješno je prošao sve testove i prvi put je stavljen u upotrebu Oružanim snagama Turske 2007. godine.

 

 

Domet komunikacije s Bayraktar Mini UAV D bit će više od dva puta veći u odnosu na svog prethodnika. Vrijeme leta novog sistema, čija je maksimalna nadmorska visina povećana za tri puta na 12.000 2 F., bit će više od XNUMX puta duže, prenosi Slobodna Dalmacija.

You may also like