Home Izdvojeno VIDEO Vesna Vučemilović: Slučaj Zambija je pravno završen, ali država novim zakonom mora regulirati sve da se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali

VIDEO Vesna Vučemilović: Slučaj Zambija je pravno završen, ali država novim zakonom mora regulirati sve da se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali

by Ante R.

Gostujući u emisiji urednika i voditelja Gordana Flaudera , Vesna vučemilov saborska zastupnica Hrvatskih suverenista progovorila je o slučaju “Zambija” i ulozi Odbora za obitelj, mlade i sport te nj kao predsjednice Odbora i što su radili kako bi uredili zakonski okvir za posvajanje djece iz država koje nisu potpisnice Haške konvencije.

Za razliku od onih koji su se bavili međusobnim optužbama, ideologijom i politikantstvom mi smo se kao Odbor fokusirali na postupanje institucija u Hrvatskoj, a sve u cilju zaštite najboljeg interesa djece, rekla je Vesna Vučemilović.
Dok su nas pojedinci optuživali za huškanje mi smo radili na promjenama zakonodavstva i sudske prakse koje sada i oni prihvaćaju, dodaje.

Smatram kako smo izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom privatnom pravu koje će biti izglasane postigli upravo ove prije navedene ciljeve jer su usvojeni naši amandmani kojima će se tražiti nad ovjera kroz diplomatsko konzularnu mrežu čime će se u potpunosti otkloniti sumnje da su dokumenti o posvojenju nelegalni odnosno krivotvoreni. Također svi će posvojitelji morati biti u registru posvojitelja i u konačnici svi posvojitelji i djeca će nakon dolaska u Hrvatsku 6 mjeseci primati stručnu pomoć koja im je itekako potrebna.

You may also like