Home Izdvojeno VIDEO Vučić stigao u Rašku, Srbi s Kosova poručili: Teroriziraju narod, došli su s idejom da uhite švercere, ali s mecima

VIDEO Vučić stigao u Rašku, Srbi s Kosova poručili: Teroriziraju narod, došli su s idejom da uhite švercere, ali s mecima

by Ante R.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u Raškoj, općini na granici Srbije i Kosova, sastao se s građanima koji su stigli sa sjevera Kosova i Metohije, nakon dramatičnih događaja u Kosovskoj Mitrovici u srijedu uslijed kojih je više osoba zatražilo medicinsku pomoć, a jedan Srbin i ranjen te hospitaliziran.

 

Sastanak je nabijen emocijama, a kosovski Srbi iznijeli su Vučiću primjere maltretiranja kojima su navodno izloženi.

Jedan od predstavnika Srba s Kosova rekao je da situaciju tamo više ne može izdržati.

“Teroriziraju narod, došli su s idejom da idu uhititi švercere, ali s mecima. Mi to ne možemo više tolerirati, molimo vas da nas zaštitie, mi više ne možemo izdržati”, moglo se čuti na sastanku, javlja Blic.

Sestra od strica Srećka Sofronijevića, Srbina ranjenog u akciji kosovske policije koja je u srijedu upala u jednu od gradskih ljekarni gdje su se provjeravali papiri o nabavci lijekova, kazala je:

“Kamenovana sam, istjerana sam. Moj sin je morao otići s Kosova. Željna sam ga”.

“Neću vam moći reći sve što znamo jer ćemo neke stvari morati ostaviti za manji skup i svakako bez kamera. Na kraju ću odgovoriti na sve i pokušat ćemo se dogovoriti što ćemo dalje raditi”, kazao im je Vučić.

“Ne razumijem što će nam kamere na ovakvom sastanku, ali poštovat ću vaš izbor. Saslušat ću vas sat ili dva, možda i duže, ali ću odgovoriti na sva vaša pitanja”, poručio im je Vučić.

Sastanku su prisustvovali i ministri obrane i unutarnjih poslova Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mijsilović, prenosi Direktno.

You may also like