Home Izdvojeno VIDEO Zamjenik zapovjednika “Azova”: Branitelji Mariupolja neće napustiti “Azovstal” bez oružja

VIDEO Zamjenik zapovjednika “Azova”: Branitelji Mariupolja neće napustiti “Azovstal” bez oružja

by Ante R.

Branitelji Mariupolja smatraju neprihvatljivim prijedlog Ruske Federacije za razoružanje i predaju, spremni su uz jamstvo treće strane evakuirati se s osobnim naoružanjem, uzimajući ranjene i tijela mrtvih.

 

Izjavio je to u video obraćanju zamjenik zapovjednika pukovnije Azov kapetan Svjatoslav Palamar, prenosi Ukrinform.

 

 

“Spremni smo evakuirati se uz potporu treće strane iz grada Mariupolja – sa svojim osobnim naoružanjem, kako bismo spasili povjereno nam osoblje, evakuirali naše ranjenike, preuzeli tijela mrtvih i s počastima ih pokopali na teritoriju koji nije pod kontrolom Rusije”, rekao je Palamar.

 

Pozvao je cijeli civilizirani svijet da se pridruži sigurnosnim jamstvima i naglasio da su ruski uvjeti za nenaoružano zarobljeništvo neprihvatljivi.

Zamjenik zapovjednika puka Azov također je rekao da je zapovjedništvo gradskih branitelja danas razgovaralo sa savjetnikom Mihajlom Podoljakom i šefom pregovaračke skupine Davidom Arahamijom, koji su izjavili da su spremni za dolazak u Mariupolj.

 

Kako je izvijestio Ukrinform, zapovjednik 36. zasebne brigade marinaca bojnik Serhij Volina, koji brani Mariupolj, apelirao je na svjetske čelnike da deportiraju borce i civile Mariupolja na teritorij treće države. Volin je rekao da među borcima ima više od 500 ranjenih. Osim toga, u tvornici Azovstal ima stotine civila, prenosi Hrvatska danas.

You may also like