Home Izdvojeno VUKOVAR – GRAD POZITIVNIH TRENDOVA I REKORDER U BROJU ROĐENIH BEBA!

VUKOVAR – GRAD POZITIVNIH TRENDOVA I REKORDER U BROJU ROĐENIH BEBA!

by Ante R.
Vukovar grad pozitivnih trendova

Vukovar je danas grad pozitivnih trendova – raste broj poduzeća, rastu zaposlenost i prihodi poduzetnika. Brojke su u stalnom porastu, pa je u kolovozu 2023. u Vukovaru bilo 10,652 zaposlenih osoba, što je uspoređujući s kolovozom 2022. povećanje za 2,6 posto, odnosno 277 osoba.

Vukovar se i, po drugi puta, ove godine, plasirao u veliku završnicu izbora za Najbolji grad. I opet, kao i 2022. u premijernom finalu, ponio naslov pobjednika, u kategoriji koju i sami na Dunavu i Vuki drže možda i najbitnijom za daljnji razvoj i napredak – Demografija, obrazovanje, mladi i socijalna politika…

Vukovar je u 2022. imao najveći broj rođenih beba u posljednjih 25 godina. Već u prvoj polovini prošle godine bilježio se rekordan broj poroda. Naime, nikada ranije od mirne reintegracije do danas nije dosegnuto 200 poroda već sredinom lipnja. Dok cijela Slavonija, pa i Hrvatska, padaju u brojevima poroda, Vukovar je u šestom mjesecu bilježio čak 20 posto rasta.

Grad Vukovar našao se u Top 10 gradova i po uspješnosti povlačenja EU sredstava u 2022.– 45,193,174 kuna (2,65 posto udjela u ukupno povučenom novcu hrvatskih gradova), a mjesto u Top 15 zauzima i kod poretka u visini povučenih sredstava po stanovniku (1,950,08 kuna), zaključio je Domovinski pokret.

You may also like