Home Izdvojeno Zazivanje odlaska Zlatka Dalića s klupe hrvatske nogometne reprezentacije otprilike je kao da navijači Reala iz Madrida zazivaju odlazak Carla Ancelottija ili navijači Manchester Cityja, Pepa Guardiole

Zazivanje odlaska Zlatka Dalića s klupe hrvatske nogometne reprezentacije otprilike je kao da navijači Reala iz Madrida zazivaju odlazak Carla Ancelottija ili navijači Manchester Cityja, Pepa Guardiole

by Ante R.
Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske Nogometne Reprezentacije

U Hrvatskoj je počelo ludilo, ludilo zazivanja da se Zlatka Dalića makne s klupe hrvatske nogometne reprezentacije, predvodnici su mediji i to ponajviše oni u stranom vlasništvu, ponajprije oni koji šire balkanizam, na čije tekstove u stilu “hoće li sad otići” ili “čeka li Dalića smjena”, a na čije se tekstove i naslove lijepe oni koji su ne tako davno pisali transparente “Dabogda sve izgubili” ili radili crteže i montirane fotografije Luke Modrića na vješalima.

Hrvati od Zlatka Dalića nemaju boljeg, isto kao što navijači Reala iz Madrida nemaju boljeg i ne žele boljeg od Carla Ancelottija. Kluba čiji je kapetan Luka Modrić, kluba koji mu 39 godini produžuje ugovor. Isto za navijače Manchester Cityja najbolji je Pep Guardiola. Nikada nećete pročitati u španjolskim ili engleskim medija zazivanje i pitanje o odlasku, to je tamo nezamislivo, zamislivo je u zemlji Hrvatskoj, državi u kojoj postoji još puno onih koji ju nisu željeli, državi koja je držeći se načela slobode ulaganja dozvolila da su vlasnici većine medija, oni koji u ni jednoj drugoj državi drži do nacionalnih interesa ne bi bili.

Lako za one koji slave neuspjeh hrvatske nogometne reprezentacije. Hrvati jako dobro znaju tko su i što su, koji su im korijeni i povijest. Znaju genezu takvog ponašanja i oni su manjina, nebitna manjina. Problem su oni koji svojim pisanjem i izgovorenom riječju stvaraju atmosferu krivnje, svojevrsnog javnog linča i njima se treba stati na kraj, a to jedino može država izmjenama zakona, i ne nasjedate na priče da se ne može radi direktiva EU, može se i to sigurno.

Zato, ne nasjedate na širenje takvih vijesti, ne postanite ravnodušni, nemojte nasjesti na priče onih koji šire defetizam, jer ovo nije kraj. Hrvatska je spletom nesretnih okolnosti i tendencioznim, navijačkim suđenjem suca koji je bio dio zločinačke organizacije na SP u Rusiji kada je sjedio u VAR sobi i koja je izmislila jedanaesterac za Francusku. Sinoć bi utakmicu produžio sve dok Talijani ne bi zabili gol.

Rubrika vjerovali ili ne: Tadašnji sudac finala svjetskog prvenstva u Rusiji otkrio je da je dosuđeni penal rezultat intervencije VAR sobe, zanimljivo je tko je bio član te sudačke postave

Ponovo će Zlatko složiti moćni stroj za SP u SAD i to s Lukom na čelu, ali i s mladim snagama koje nadolaze, Baturinom, Sučićima, da imamo i jednog u Dinamu, vjerojatno će se pojaviti i neki bili tić, ili već čudo iz Osijeka, novi Mandžukić kako već nazivaju, mali Matković, a i dijaspora će opet dati nekog, a ima ih već sada. Hrvatska nogometna reprezentacija je brend i ponos, bila bi i dalje na ovom euru da nije bilo suca, izvršitelja nogometnog zločina, i to po drugi put. Ostanimo uz našeg Zlata, Luku i sve sadašnje i buduće vatrene jer oni će hrvatskom narodu još donijeti sreće i ponosa.