Home Izdvojeno Zekanović napustio emisiju N1: ‘Hrvatska vas je pobijedila i otjerala, doviđenja i samo se sjetite Oluje‘

Zekanović napustio emisiju N1: ‘Hrvatska vas je pobijedila i otjerala, doviđenja i samo se sjetite Oluje‘

by Ante R.

Zekanović je emisiju napustio uz konstataciju da je rekao da mu je ‘drago što je čuo ovu suludost s Istoka‘

 

Hrvoje Zekanović iz redova Hrvatskih suverenista smatra da je pozdrav “Za dom spremni” legitiman, a u emisiji N1 televizije “Crvena linija” kazao je da se to ne može uspoređivati s fašizmom i nacionalizmom u Srbiji i Republici Srpskoj. U razmjeni stavova nije htio sudjelovati ni dvadeset minuta. Gosti su bili i Srđan Mazalica, predstavnik Dodikovog SNSD-a u Skupštini Republike Srpske i Brajan Brković iz Stranke slobode i pravde koju vodi srbijanski oporbenjak Dragan Đilas.

Tema emisije je bila to tko su izdajnici, kolaboracionisti, tko ratni zločinci, a tko heroji u zemljama regije. Za primjer je uzeto to da je, usprkos Zakonu o zabrani manifestacija neonacističkih organizacija, u Novom Sadu održan skup povodom godišnjice smrti Milana Nedića. Također, i da su usprkos odluci Ustavnog suda RH da je pozdrav “Za dom spremni” ustaški i da nije u skladu s Ustavom, ova obilježja zabilježena u državnom protokolu na godišnjici Bljeska i Maslenice. I da, usprkos presudama suda u Haagu i zahtjevu Visokog predstavnika u BIH, Skupština RS odbija povući priznanja ratnim zločincima.

Zekanović je na samom početku krenuo oštro i naveo da je “očekivao tako nešto iz Beograda”, ocijenivši da se ne može stavljati znak jednakosti između ta tri slučaja.