Home Izdvojeno Zvonko Pongrac izabran za predsjednika Demokratskog HSS-a Osječko-baranjske županije

Zvonko Pongrac izabran za predsjednika Demokratskog HSS-a Osječko-baranjske županije

by Ante R.

Na osnivačko-izbornoj skupštini Demokratskog HSS-a Osječko-baranjske županije održanoj 13. ožujka 2022. u Osijeku, za predsjednika je izabran Zvonko Pongrac, za zamjenicu predsjednika Ana Diklić, dok su potpredsjednici: Igor Gavranović, Andrej Jurić i Željko Fabric, a birani članovi Odbora: Gordana Kalajžić, Damir Buljević i Vlatko Radojković.

Demokratski HSS je platforma koja okuplja i uključuje te razvija političke ideje koje su proizašle iz nauka braće Radić – ponizno, pošteno i časno služiti hrvatskom narodu.

Tom prilikom, novoizabrani predsjednik Zvonko Pongrac javnosti je poručio: „Hrvatski seljak i građani izgubili su vjeru u politiku i pravednu državu. Hrvatski seljak sačuvao je kroz stoljeća naš identitet, kulturu, vjeru, jezik, tradiciju i našu zemlju koju su mu oduzimali kroz različite ideologije i povijest. Zato nas, u Demokratskom HSS-u danas najviše brine što će biti sa strateški važnim zemljištem Forteanova Grupe, bivšeg Agrokora u Slavoniji i Baranji, s 25 tisuća hektara slavonske zemlje koja se vraća u hrvatsko vlasništvo? Način prodaje zemljišta Belja, Vupika itd. nije i ne smije biti stvar samo Fortenova Grupe, interesnih lobija, užeg kruga HDZ-a i svih onih kojima je na prvome mjestu samo i isključivo novac, ali ne i interes hrvatskog naroda. Međunarodna situacija, rat i rast cijena, nestašica hrane na tržištu jasno su upozorenje i pozivaju nas na krajnji oprez. Nacionalni interes mora biti na prvome mjestu.“

Mateo Ivanac, predsjednik Demokratskog HSS-a je naglasio da političke stranke trebaju otvoriti dijalog. „Prije svega u svezi s proizvodnjom hrane koja poslije energetike postaje ključna stvar u budućem svijetu o sveobuhvatnosti politike neke zemlje. Znači, energetiku smo u tom kontekstu izgubili, a sada ako u iduće dvije, tri godine ne smislimo kako da proizvodnju hrane ne napravimo samodostatnom za Hrvatsku – imat ćemo problem ne cijene hrane, nego dostatnosti hrane s obzirom da ne proizvodimo dovoljno za vlastite potrebe.”