Home Analiza Uhićen peti general ruskog ministarstva obrane zbog mita: To do sada nitko nije znao, ni Šoigu, pa ni Putin…

Uhićen peti general ruskog ministarstva obrane zbog mita: To do sada nitko nije znao, ni Šoigu, pa ni Putin…

by Kristina B

Piše: Domagoj Franić

Protiv zamjenika zapovjednika Lenjingradskog vojnog okruga Valerija Muminjanova pokrenut je kazneni postupak za mito od 20 milijuna. Peti general ruskog ministarstva obrane koji je uhvaćen u primanju mita. I svi su oni bili najbliži suradnici Šojgua. Koji “nije znao ništa”. Kao ni Putin.

Nešto stalno previđamo i ne komentiramo. Rusija sigurno ima najbolju vojnu i civilnu policiju i službe na cijelom svijetu. Jer uhićuju svakodnevno. Učinkovitost 1200%. Pronalaze kriminalce, vrše i zatvaraju istrage brže od Hercul Poirota ili Sherlock Holmesa.

Krenulo ih, serijski… i Staljin bi bio posramljen. U 25 godina vladavine Putin je daleko manje generala uhitio i smjenio nego u zadnjih godinu dana. Naglo proradila svijest… ili strah?

Tadić o novoj ruskoj doktrini: To je serija Putinovih blefova i primjena KGB-ove kuharice o psihološkom ratovanju protiv javnosti na Zapadu

Ono što se pitam je slijedeće: Hoće li Putin, prije nego mu se ozbiljno zaljulja tlo pod nogama uspjeti očistiti cijeli vojni vrh, zajedno sa Gerasimovom? Šojgu je privremeno maknut u stranu…

Hoće li uspjeti instalirati isključivo odane i zahvalne generale koji će mu štititi dupe ako dođe do takve situacije?

Nemojmo se zanositi da psihopata “čisti” ministarstvo od lopova, jer bi ga u tom slučaju morao potpuno ukinuti – svi su lopovi. Čisti jednu garnituru da bi postavio drugu, odaniju, koja će znati cijeniti privilegiju dolaska na takva mjesta i koji će opasnost od bilo kakve vojne pobune držati pod kontrolom.

Ujedno stvara i “zbirku” odgovornih, prema kojima će pokušati usmjeriti bijes nacije ako “specijalna operacija” na kraju propadne i uništi rusiju. Šojgu će pasti na kraju, kao šlag… Njegovo uhićenje će biti znak da psihopati zaista “gori pod nogama”.

You may also like

Verified by MonsterInsights