Home Lifestyle Hoće li Hrvatska biti domaćin sljedećeg Eurosonga?

Hoće li Hrvatska biti domaćin sljedećeg Eurosonga?

by Ante R.

Poslije pobjede Baby Lasagne na Dori te pogleda na trenutačne eurovizijske kladionice, mnogi se pitaju je li moguće da će Eurosong sljedeće godine biti u hrvatskoj.

Nakon jučerašnje pobjede Baby Lasagne na Dori, Hrvatska je skočila na visoko drugo mjesto na kladionicama za Eurosong, a iznad nas je trenutačno samo Ukrajina dok je treća Italija.No, zbog situacije koja se dogodila prije dvije godine, mnogi se sada pitaju hoće li Eurosong sljedeće godine biti u Hrvatskoj, ako i na kraju bude ovakav poredak.

screenshot HTV

Podsjetimo, ukrajinska grupa Kalush Orchestra pobijedila je na Eurosongu 2022. s pjesmom ”Stefania”. Tradicionalno, zemlja pobjednica je domaćin sljedećeg natjecanja, ali to u ovom slučaju nije bilo moguće zbog rata u Ukrajini. Eurosong 2023. održao se u Velikoj Britaniji budući da je predstavnik Velike Britanije Sam Ryder bio drugi po redu na Eurosongu 2022.

screenshot HTV

Upravo zbog tog scenarija, a budući da rat u Ukrajini još traje, mnogi misle da bi se takva priča ponovno mogla dogoditi. No, prije svega, ostaje vidjeti tko će odnijeti pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu koji se održava 7., 9. i 11. svibnja u Švedskoj, a na kojem nas predstavlja apsolutni favorit Baby Lasagna, piše showbuzz.

You may also like