Home Lifestyle Nešto se čudno događa s Hrvatskom na Eurosongu, nečemu ovakvom nismo svjedočili otkako sudjelujemo na natjecanju!

Nešto se čudno događa s Hrvatskom na Eurosongu, nečemu ovakvom nismo svjedočili otkako sudjelujemo na natjecanju!

by Ante R.

Hrvatska je zauzela 7. mjesto na kladionicama za Eurosong, a takav plasman nam dosad nikad nisu predviđali. Iako nas do Eurosonga dijele gotovo tri mjeseca, kladionice već predviđaju tko bi ove godine mogao odnijeti pobjedu.

Najveće šanse zasad ima Ukrajina, a Hrvatska je bez odabrane pjesme trenutno na 7. mjestu, što je najbolji plasman koji su nam kladionice predvidjele otkako sudjelujemo na natjecanju. Osim Ukrajine, ispred Hrvatske su na kladionicama trenutačno Švedska, Izrael, Island, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo. Iako nam kladionice dosad nisu predviđale ovakav rezultat, Hrvatska je na Eurosongu ostavila i bolje plasmane od 7. mjesta. .

Najbolji plasman Hrvatske na Eurosongu je četvrto mjesto, koji su ostvarile Maja Blagdan 1996. godine s pjesmom “Sveta ljubav” i Doris Dragović 1999. godine s pjesmom “Marija Magdalena”. Danijela Martinović je 1998. godine s pjesmom “Neka mi ne svane” završila na 5. mjestu, dok je 1995. godine s grupom Magazin i Lidijom Horvat Dunjko zauzela 6. mjesto s pjesmom “Nostalgija”.

Hrvatsku je prošle godine na Eurosongu predstavljala grupa Let 3 koja je s pjesmom “Mama ŠČ” zauzela 13. mjesto, prenosi showbuzz.

Screenshot HTV

Foto N1

You may also like