Home Lifestyle Talijanski chef tvrdi: Ovo je jedini ispravni recept za pripremu bolonjez umaka!

Talijanski chef tvrdi: Ovo je jedini ispravni recept za pripremu bolonjez umaka!

by Ante R.

Bitno je kuhati umak jako dugo i odabrati odlično meso i vino.

Stefano Cilla, poznati talijanski chef koji vodi kuhinju u restoranu Bancone u Engleskoj, otkrio je da za pripremu bolonjez umaka postoji samo jedan točan recept koji trebate slijediti kako bi ovo omiljeno jelo ispalo savršeno. Prvo kaže kako je bitan odabir mesa – nabavite ono s malo većim postotkom masnoće i neka bude miješano, 1 kg govedine i 250 g svinjetine (za četiri osobe), piše Huffpost.

Ostali sastojci koji vam trebaju su:
Velika glavica luka
2 mrkve
100 g celera
Malo ružmarina
1,5 l pasirane rajčice
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 ml dobrog crnog vina
Sol i papar
Tjestenina, on preporučuje samo špagete

Stefano kaže da se ovaj umak mora kuhati oko 3 i pol sata kako bi se postigao najbolji okus. Narežite povrće na male kockice, a zatim ga ubacite u lonac u kojem ste prethodno zagrijali maslinovo ulje. Dodajte grančicu ružmarina i kuhajte na srednjoj vatri oko 5 minuta. Zatim dodajte meso, sol i papar te stavite na jaku vatru i kuhajte uz povremeno miješanje.

Kada je meso dobilo smeđu boju, maknite ružmarin (ako ste koristili grančice), dodajte crno vino i pustite da alkohol ispari. Nakon toga vrijeme je da stavite i pasiranu rajčicu, a zatim slijedi kuhanje na laganoj vatri – tri sata i 30 minuta. Svakih 10-15 minuta promiješajte. Dodajte još začina po želji, prenosi Vecernji.

You may also like