Home Lifestyle VIDEO Djed opisao dan kad su roditelji napustili četvero djece: “Bila su plava od plača”

VIDEO Djed opisao dan kad su roditelji napustili četvero djece: “Bila su plava od plača”

by Ante R.

Nakon što su njegovi sin i snaha napustili djecu, djed Edin Džafić vodi brigu o četvero unučadi. Borit će se, kaže, za djecu dok je živ. Ipak, smatra kako djeci nedostaje majčina i očeva ljubav…

Borit ću se za djecu dok sam živ”, kazao je ranije 53-godišnji Edin Džafić iz Breze kada je podijelio kako brine o svojoj unučadi. Naime, nakon što su njegov sin i snaha zbog nesuglasica u braku odlučili napustiti svoju djecu, on je pruzeo brigu o njima.

Radi se o djeci od jedne, tri, četiri i šest godina. “Sin i snaha su se posvađali, a stanovali su na katu iznad nas. O svemu su bili obaviješteni i njeni roditelji. Dolazila nam je i socijalna služba”, ispričao je za Dnevni Avaz.

No, nastavlja, brinut će se za djecu dokle god je živ, najbolje kako zna. “Dok sam živ, djeci neće ništa faliti. Dok su ona kod mene i dok je ovih mojih deset nokata, djeci neće ništa faliti”. Djecu čuva i o njima brine sa suprugom već godinu dana. Njegov sin sada živi u Ilijašu, a njegova supruga u Budvi gdje i radi, kazao je Edin. Potvrdio je kako uplaćuju novac za djecu.

 

Sin zove, donese kad ima. Snaha uplati kad može. Ne mogu lagati. Sada se brinem o njima, a do kada, vidjet ćemo. Nije mi teško. Normalno, fali mi sin”, ispričao je.

Unatoč svemu, ni za koga ne želi reći nijednu ružnu riječ, ali, dodaje, djeca pitaju za roditelje, nedostaje im majka.”Djeci nedostaje majčina i očeva ljubav. Trudit ću se, ali im ne mogu pružiti ljubav kao oni. Meni djeca ne smetaju. Dok je mene, djeca će imati sve”.

Objašnjava kako im pomoć nude i susjedi, a usprkos svemu, uvjerava, majci djece ne zamjera ništa. “Ona je za mene moja nevjesta i uvijek će biti”. “Ja sam radio u garaži, kombi sam farbao. Telefon mi je zazvonio, zvao me prijatelj. Žena mi je rekla: Djeca su ti sama kod kuće. Zatekao sam ih same. Djeca su od plača bila sva plava. Šta ću, uzeo sam ih, odveo ih na kat i presvukao. Nisu djeca kriva nizašto”, zaključio je.

 

You may also like