Home Lifestyle VIDEO Hejteri napali Miju: Na Eurosong šaljemo niskobudžetnu Taylor Swift! Koautor im odbrusio: To nema veze s mozgom!

VIDEO Hejteri napali Miju: Na Eurosong šaljemo niskobudžetnu Taylor Swift! Koautor im odbrusio: To nema veze s mozgom!

by Ante R.

Kako to već biva, gotovo odmah nakon što je Mia Dimšić s pjesmom “Guilty Pleasure” u subotu navečer pobijedila na Dori, počeli su se javljati nezadovoljnici koji su kantautoricu Miju i koautora naše nove eurovizijske pjesme predstavnice Damira Bačića počeli optuživati da je skladba dosta slična starom hitu Taylor Swift, pjesmi ‘Willow’.

Na društvenim mrežama o tome se vodi rasprava. Jedni kažu: “Hrvati na Eurosong šalju niskobudžetnu Taylor Swift”, drugi tvrde: “Naša kantautorica je bacila oko na Willow”, a treći pišu: “Taylor Swift je zvala, hoće svoju pjesmu natrag”.

Što na to kaže Damir Bačić, koji je skupa s Mijom skladao “Guilty Pleasure”?

– Ono, ljudi, ovo stvarno nema veze s mozgom! Ne da nije kopija, nego se ni jedan ton ne podudara. “Guilty Pleasure” je naša autorska pjesma koja, dozvoljavam, možda nekog može podsjetiti na ugođaj koji su čuli u pjesmama Taylor Swift, američke kantautorice čiji rad Mia voli i godinama prati. Ali, ni jedna nota, ni jedan ton naše pjesme nikakve veze nemaju sa skladbom “Willow” – rekao je Jutarnjem listu Damir Bačić.

Mia Dimšić, “Guilty Pleasure

You may also like