Home Lifestyle VIDEO Policija pokušala zaustaviti robotaksi bez vozača, evo što se dogodilo

VIDEO Policija pokušala zaustaviti robotaksi bez vozača, evo što se dogodilo

by Ante R.

Video je izazvao ogroman interes na TikToku.

Već su u nekoliko navrata zabilježene bizarne situacije s autonomnim taksijima koji uredno prometuju pojedinim američkim gradovima. Ovaj nesvakidašnji događaj snimljen je u Phoenixu, gdje je policija pokušala zaustaviti autonomni taksi kompanije Waymo u kojem, pogađate, nije bilo vozača, piše Index Auto.

Jedan od putnika, Johnny Romano, objavio je video koji zorno pokazuje zbunjenost putnika, ali i policajca u nastojanjima da zaustavi auto bez vozača. Romano će definitivno zapamtiti svoju prvu vožnju u autonomnom taksiju. On ih je odveo u prometnu gužvu prema mjestu parade u gradu, gdje je policija privremeno regulirala promet.

Iako se automobil zaustavio naletjevši na gužvu, u prvi mah nije reagirao na geste policajca. I dok se čuju glasovi iz automobila kako “ovdje nema vozača“ praćeni gestikulacijama, mozak automobila je konačno shvatio situaciju i uspio prilagoditi svoju rutu novonastaloj situaciji.

Iz Wayma su reagirali na ovaj video rekavši kako softver vozila omogućuje učenje i prepoznavanje policijskih gesti pa je i ovo vozilo u roku od 90-ak sekundi postupilo prema zahtjevu policijskog službenika.

U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kako će se ovakva vozila snaći u zagrebačkoj gužvi obistini li se najava kako će robotaksiji već 2024. prometovati zagrebačkim ulicama.

You may also like