Home Politika Karolina Vidović Krišto stala u obranu seljaka i napala Plenkovića: Prijetnje hrvatskim seljacima su neprimjerene i za svaku osudu

Karolina Vidović Krišto stala u obranu seljaka i napala Plenkovića: Prijetnje hrvatskim seljacima su neprimjerene i za svaku osudu

by Ante R.

PLENKOVIĆEVE PRIJETNJE HRVATSKIM SELJACIMA SU NEPRIMJERENE I ZA SVAKU OSUDU
Poštovani gospodine Plenkoviću,
Vaše jučerašnje prijetnje hrvatskim seljacima, koji su sustavnom korupcijom i tržišnim neredom dovedeni pred egzistencijalni slom, jest za svaku osudu.

Prijetiti hrvatskim seljacima podacima koje je prikupila tajna policija SOA, jest odraz Vašeg totalitarnog poimanja političkog uređenja države.
Ta Vaša, i Milanovićeva SOA, koja je po zakonu dužna prijavljivati DORH-u spoznaje o kaznenim djelima, to nikada nije učinila. Toj Vašoj SOI se pred nosom kradu milijarde, ali SOA je slijepa na opći lopovluk i ne služi hrvatskim građanima, već korumpiranim moćnicima. Podaci Europske komisije neumoljivi su i potvrđuju da je RH u suzbijanju afričke svinjske kuge (ASK) država koja je (razmjerno svojoj veličini) ubila najviše domaćih svinja, a najmanje divljih svinja, a upravo su divlje svinje glavni uzročnici same ASK.

Vaša vlada nije poduzimala preventivne mjere niti je ispravno postupala tijekom zaraze ASK-om, već ste neorganizirano doveli stotine hrvatskih seljaka na rub egzistencije te ste nanijeli tešku štetu svinjogojskom fondu u Hrvatskoj Potpuno je jasno da vlada, kao što je Vaša, koja je u potpunosti posvećena korupciji i pljačkanju svoga naroda, ne može biti uspješna u ispravnoj primjeni zakona ili zaštite od određenih zaraza, a ASK je to do kraja potvrdila. Suočeni s činjenicama koje je objavila Europska komisija, a koje dokazuju štetnost Vaše politike, Vi po starom obrascu iz totalitarnih vremena klevećete hrvatske građane da su ekstremisti.

Jedini ekstremizam, gospodine Plenkoviću, koji u Hrvatskoj postoji, jest ekstremni lopovluk koji ste uspostavili u Hrvatskoj.
Ta Vaša SOA koju citirate, nije pronašla nijedan tajni račun hrvatskih građana u inozemstvu, a kako bi i mogla kad jedan od čelnih ljudi, Davor Franić, živi u ekskluzivnoj zgradi skupa s Vašim tajkunom Vujnovcem, koji je upleten u niz koruptivnih afera, bez pravosudne reakcije, a zato što ste to pravosuđe blokirali u zakonitom radu.

Gospodine Plenkoviću, Vi ste pravni poredak, protivno Ustavu i Europskim normama, podredili gramzljivim moćnicima, Vi štitite Pavla Vujnovca i Ivana Vrdoljaka, Vi sprječavate procesuiranje odgovornih za požar u Osijeku, kao i za željezničku nesreću kod Novske.
Franu Barbarića smjenjujete zbog protupravne radnje, ali kao fizičke osobe, ali ne zbog sveopće korupcije koju je činio kao predsjednik Uprave HEP-a.

I ovdje pokazujete svoj jugo-udbaški kod, jer, kao što svi znamo, u komunističkoj Jugoslaviji su direktori, koji su pronevjerili na desetke milijuna tadašnjih maraka, smjenjivani zbog putnih naloga od sto maraka – po modelu: ”pojavu osuditi, a druga spasiti”. Grdno se varate ako mislite da ćete prijetnjama represijom spriječiti bunt većine hrvatskih građana kojima je dosta Vašega lopovluka. Volju naroda nitko i nikada nije mogao skršiti, niti pobijediti. Hrvatskim građanima je dosta nepravde, niskih plaća i visokih cijena, hrvatskim građanima je dosta sudova koji sude protivno zakona, i protiv svoga naroda, a u korist korumpiranih moćnika, i konačno, hrvatskim građanima je dosta drugorazrednog statusa unutar EU, kojega ste Vi i Vaši saveznici uspostavili, sprječavajući europske vrijednosti i vladavinu prava u Hrvatskoj.
S poštovanjem,
Karolina Vidović Krišto
zastupnica i predsjednica OIP-a