Home Politika Penava u Koprivnici: Kroz domovinski duh štitit ćemo interese građana

Penava u Koprivnici: Kroz domovinski duh štitit ćemo interese građana

by Ante R.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je u srijedu u Koprivnici, gdje se održava izborna skupština podružnice DP-a Koprivničko- križevačke županije, da će kroz domovinski duh štititi interese građana te županije.

To će biti potrebno, kazao je, s obzirom na to što se sprema u smislu privatizacije najvažnijih gospodarskih subjekata na prostoru same Koprivnice.

“Podravka je jedna od priča koje su dosad uspijevale odoljeti izazovima mita i korupcije, a mi ćemo dati svoj maksimum da tako i ostane”, rekao je Penava na konferenciji za novinare. Komentirajući moguću privatizaciju “Podravke”, Penava je rekao da “tamo gdje ima dima, ima i vatre”, a u ovom slučaju, kaže, “poprilično se dimi”.

Priče o privatizaciji prvo počinju u Zagrebu, a prema strukturi Vlade koju vodi Andrej Plenković rukopis je vrlo jasan. Takve priče ne završavaju dobro i ne ostvaruju ono što je dobrobit naroda, ustvrdio je predsjednik DP-a. Osvrnuo se i se na uskraćivanje govora izaslanika predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića Nikole Mažara na svečanoj akademiji u povodu 25. godišnjice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

“To je bio događaj koji je trebala organizirati država pa je ‘uletio’ Grad Vukovar jer nismo željeli propustiti tako važnu obljetnicu. Prije događaja uputio sam dopis svim važnim institucijama, a u dnu poziva predsjedniku Sabora, kao i svim ostalima, pisalo je da u slučaju spriječenosti ne šalju izaslanike jer njima neće biti omogućeno obraćanje”, objasnio je i dodao da bi, da je došao Jandroković, sasvim uredno i pristojno održao govor.

Penava je ustvrdio i da je Grad Vukovar bio izuzetno dobar domaćin, ali pitanje je, kaže, kakav je Jandroković bio kao gost, “jer se ne drži programa i protokola pa onda radi scene”. “Poučeni ranijim iskustvima u kojima su nam slali razne izaslanike – koji su govorili o svemu samo ne o događajima zbog kojih smo se okupili –  takvo srozavanje važne obljetnice ovaj puta smo željeli izbjeći”, dodao je.

Na pitanje tko mu je bliži kad je u pitanju zaštita hrvatskih interesa, Plenković ili Milanović, Penava je odgovorio da je teško odgovoriti na postavljeno pitanje jer su funkcije i odgovornost njih dvojice jako različite. – Hina