Home Politika Poznati hotelijer i ugostitelj ponovo plovi političkim vodama

Poznati hotelijer i ugostitelj ponovo plovi političkim vodama

by Ante R.

Berislav Mlinarević, poznati osječki hotelijer i ugostitelj nakon što je pokušao biti gradonačelnik Osijeka, ponovo se odlučio okušati u političkim vodama, točnije kao nositelj liste koalicije stranaka Fokus i Republika u četvrtoj izbornoj jedinici.

Kada se odlučio kandidirati kao neovisni kandidat na lokalnim izborima u Osijeku i to kao kandidat za gradonačelnika, Berislav Mlinarević, poznatiji kao Bero Waldinger, izazvao je nevjericu u političkim krugovima, smatralo ga se totalnim autsajderom, no na iznenađenje svih postao je najozbiljniji kandidat sadašnjem gradonačelniku Ivanu Radiću, ušavši u drugi krug pored kandidata SDP-a i ostvarivši za neovisnog kandidata nevjerojatnih skoro 38 % podrške.

Na pitanje zašto opet u politiku, Bero odgovara: vječita težnja za boljim i realno sagledana situacija u okruženju te slika budućnosti ove zemlje ne da mi mira da spokojno iz svoje perspektive gledam kako lagano, ali sigurno srljamo u beznadni ponor i propast. Zemlja bez razvijenog gospodarstva i samodostatnosti  zasigurno nema budućnost. Da ne spominjemo demografsku situaciju i strukturu stanovništva te natalitetnu sliku Hrvatske. Kao što sam i prije govorio dok svi u mome okruženju nisu sretni i zadovoljni kako ja mogu biti zadovoljan. Mnogi nažalost vide iskrivljenu situaciju onako kako im se dočarava iz nečijih perspektiva. Nažalost moja generacija je već potrošena čekajući Godoa. Smatram da je puno toga u ovoj državi napravljeno krivo, počevši od same privatizacije. Uzevši u obzir da smo izašli iz rata i da smo industrijski osiromašeni sa razaranjem naše države. No ne mogu spomenuti da me frustrira količina kriminala u političkim krugovima i svega onoga što nam iz političkih krugova smeta da izađemo na pravi put. Da imamo prave i iskrene Hrvate i političare s iskrenim i dobrim namjerama na čelu ove države mi gospodarstvenici i nebi ni trebali ići na izbore, nego bi trebali biti na svojim radnim mjestima tamo gdje i pripadamo. U gospodinu Vanđeliću sam prepoznao osobu koja ima potrebite kvalitete za vođenje države, koja ima viziju i znanje za rješavanje one problematike kojim putem treba svaka uspješna država ići.

Svoj politički kapital vidljivosti i prepoznatljivosti, stečen kroz svoj život i djelovanje u prošloj kampanji, nagrađen  velikim brojem glasača želio sam pokloniti stranci građanske opcije dobrih namjera , govori Berislav Mlinarević.

Zajedno smo došli do zaključka da upravo mojim angažmanom možemo doći do dobrog rezultata na parlamentarnim izborima baš na toj urbanoj, gradskoj opciji koja je prisutna u svim urbanim sredinama u četvrtoj izbornoj jedinici i da propagirajući politike stranke Republika možemo animirati taj dio biračkog tijela da nama, odnosno listi na čijem sam čelu da svoj glas. Pri tome ne smijemo zaboraviti na strukturu i poziciju IV. Iznorne jedinice pomno vodeći brigu o prednosti i mogućnostima geostrateškog položaja i položaja selo/grad.  Mogućnostima poljoprivredne proizvodnje gospodarstvu i prerađuvačkim industrijama koje mogu ovaj kraj uzdići, treba staviti na prvo mjesto po razvijenosti u Hrvatskoj. Zapravo, upravo sam nakon razgovora s Damirom Vanđelićem i prezentacijom njegove ideje da se obratimo tom urbanom dijelu biračkog tijela, a čiji sam najveći broj glasova osvojio u svojoj utrci za gradonačelnika Osijeka i osvojio”, dodaje Bero Waldinger.

“Naravno da sam svjestan duboke polarizacije biračkog tijela kako na nivou cijele države, pa tako i u četvrtoj izbornoj jedinici i da ćemo mi s liste morati uložiti puno truda da na cijelom tom području prezentiramo naš program i naše poglede i viziju, no svojim prvim političkim izazovom u kandidaturi za gradonačelnika Osijeka, pokazao sam da imam volju, snagu, ideju i način da doprem do biračkog tijela prezentirajući svoje ideje, a sada program stranke koju zastupam i izazova se ne bojim”, dodaje Berislav Mlinarević.

You may also like