Home Politika VIDEO Ante Prkačina u Saboru Urši Raukar: ‘Slušaj nakazo jedna…‘

VIDEO Ante Prkačina u Saboru Urši Raukar: ‘Slušaj nakazo jedna…‘

by Ante R.

Saborski zastupnik Ante Prkačin danas je u Saboru s govornice izvrijeđao saborsku zastupnicu Uršu Raukar nazvavši ju nakazom. U govoru je komentirao istup zastupnice Raukar o migrantima, koja je izrazila nezadovoljstvo što se ukrajinski izbjeglice tretiraju drugačije od migranata iz Afganistana, Sirije i drugih zemalja.

Započeo ga je kratkim spominjanjem Zdravka Marića pa je nastavio riječima ‘gospođa Urša Raukar, meni inače simpatična zastupnica‘… – Možemo li drugačije tretirati one na čijim licima vidimo mržnju i agresivnost, uspoređivati vojno sposobne muškarce i nesretni narod koji bježi od rata. Nađite mi jednog hrvatskog vojnika koji kuka nad sudbinom afganistanskih izbjeglica. Zbog njih kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok su se s njima tukli, govorio je Prkačin u ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, spomenuvši pritom i Josipa Broza Tita.

Na te riječi Raukar mu je svog mjesta ‘Sram te bilo‘ što je razbjesnilo Prkačina. – Slušaj nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu, zagrmio je Prkačin s govornice ne birajući riječi.

Reiner mu je potom dao opomenu upozorivši ga da ne može tako govoriti, ali je opomenuo i Uršu Raukar poručivši joj da ne može sa svog mjesta dovikivati drugima. Podsjetimo, prije tjedan dana isti je zastupnik u govoru spominjao SDP-ovu gradonačelnicu Siska Kristinu Ikić Baniček za koju je rekao da je ‘debeljuškasta‘ i ‘masna‘, piše Jutarnji.