Home razno Domovinski pokret se oglasio povodom primitka rješenja DiP-a: “Naš najkraći odgovor Plenkoviću i Pupovcu je: ISTINA BOLI!”

Domovinski pokret se oglasio povodom primitka rješenja DiP-a: “Naš najkraći odgovor Plenkoviću i Pupovcu je: ISTINA BOLI!”

by Ante R.

Domovinski pokret se oglasio priopćenjem za javnost povodom primitka rješenja DIP-a u kojem se nalaže da se uklone svi plakati sa natpisom “Za neke je Vukovar oslobođen – za neke je pao!” Prigovor na same plakate uložio je kandidat HDZ-a u II. izbornoj jedinici. Iz stranke su najavili podnošenje žalbe zbog odluke DIP-a koju osporavaju zbog svega navedenog i poručuju da se takvim postupanjem može iščitati “najgora instrumentalizacija državnih tijela za račun srpsko-hrvatske trgovačke koalicije.”

Priopćenje Domovinskog pokreta u cijelosti:

Domovinski pokret zaprimio je rješenje DIP-a KLASA: UP/I-012-01/24-05/8, od 15. travnja 2024. godine kojim nam se
nalaže da uklonimo sve plakate ”ZA NEKE JE VUKOVAR OSLOBOĐEN – ZA NEKE JE PAO!” do 19:00 sati istoga dana! Prigovor je uložio glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić i to kao kandidat u II. izbornoj jedinici, u kojoj se ne nalazi niti jedan jedini navedeni plakat!

Plakat  istinito i slikovito prikazuje činjenice koje su i sami akteri plakata iznijeli u svojim izjavama i zapisima. S onima za koje je 18. studenog 1991. Vukovar oslobođen, Plenkovićev HDZ koalira i financira desetinama milijuna eura stranku SDSS i njihov tjednik srpske Novosti koji na naslovnicama širi nacionalnu i vjersku mržnju te vulgarno i prostački vrijeđa prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana. Plenkovićev HDZ koalira s okupacijskim gradonačelnikom Vukovara Vojislavom Stanimirovićem i predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem. Što tu nije točno? Poruka našeg plakata je jasna i nepobitno istinita: – ”ZA NEKE JE VUKOVAR PAO, A ZA NEKE JE OSLOBOĐEN!”

U privitku dostavljamo naš javni odgovor DIP-u, koji je poslan 14. travnja 2024. godine iz kojeg je sve razvidno, a u nastavku citiramo ključne dijelove:

”Dostavljamo članke koji prenose zapise i okupacijskog gradonačelnika Vukovara Vojislava Stanimirovića, osnivača stranke SDSS čiji je danas predsjednik Milorad Pupovac, a ovdje ih i citiramo:

“Tog 18. novembra 1991. pao je i poslednji bastion, poslednje uporište ustaške vlasti u Vukovaru – vukovarska bolnica”, glasila je prva rečenica članka koji je potpisan imenom Vojislava Stanimirovića.

”Naša djeca uče po hrvatskim nastavnim programima, ali mi imamo svoje udžbenike i poučavamo noviju povijest na svoj način, drugačiji nego u hrvatskim knjigama. Izostavili smo poglavlje o Domovinskom ratu jer i dalje smatramo da je to bio građanski rat”, rekao je u intervjuu za Večernje novosti.

Ako je nešto širenje mržnje onda su to izjave predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića, koje možete pročitati na priloženom linku:
https://www.nacional.hr/nacional-otkriva-ekskluzivno-objavljujemo-dio-snimke-u-kojoj-plenkovic-iznosi-brojne-uvrede-na-racun-predsjednika-dp-a-ivana-penave/

Iz ovog rješenja DIP-a, očito se može iščitati da se radi o najtežoj instrumentalizaciji državnih tijela za račun srpskohrvatske trgovačke koalicije Pupovac – Plenković. Posebno napominjemo da u slučaju plakata kandidata i SDSS-ova saborskog zastupnika u Hrvatskom saboru od 2011.–2015., Dragana Crnogorca na kojem je pisalo: ”RECI NE OLUJI” na koje DIP nakon prigovora građana nije reagirao, nego ih je uputio na redovni sudski postupak! Iz hitne reakcije DIP-a, te hitne pomoći srpskohrvatskoj trgovačkoj koaliciji Pupovca i Plenkovića, jasno se vidi da su u Hrvatskoj neki jednakiji od drugih.

Domovinski pokret će u zakonskom roku podnijeti žalbu na Odluku DIP-a koju osporavamo iz svih razloga navedenih u Rješenju. Kao legalisti, postupit ćemo po nalogu DIP-a, iako se s njihovom tendenciozno odlukom ne slažemo te ćemo istu proslijediti tvrtki koja je postavila plakate na postupanje. Naš najkraći odgovor Plenkoviću i Pupovcu je: ISTINA BOLI!