Ugovor je potpisan za razdoblje od tri godine, a aplikacija će omogućiti transparentno upravljanje i komunikaciju građana s Gradom Osijekom i cijelim gradskim sustavom, objasnio je Radić dodajući kako će građani prve benefite vidjeti već u proljeće sljedeće godine.

Radić kaže da će građani na jednom mjestu imati sve mogućnosti, od plaćanja računa, zakupa javne površine, dogovora oko kulturnih i sportskih sadržaja i manifestacija, informacija oko infrastrukturnih projekata, do zatvaranja i otvaranja prometa, bez dolazaka, papira i administracije.

Rade klime: U utorak zabilježena nova rekordna potrošnja električne energije!

Radić je najavio kako se u suradnji s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek radi na aplikaciji namijenjenoj gradskoj upravi kako bi ubrzali protok informacija, brzinu i efikasnost sustava.

Direktorica Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević rekla je da će projekt pomoći transparentnosti procesa, smanjiti troškove i integrirati postojeće sustave u zajedničku platformu te tako omogućiti lakši i kvalitetniji rad zaposlenika u Gradu i gradskim poduzećima, a građanima Osijeka omogućiti lakši pristup informacijama. (Hina)