Home Sport Dinamu se događa svake godine isto u isto doba, a to je famozna rujansko-listopadska rupa

Dinamu se događa svake godine isto u isto doba, a to je famozna rujansko-listopadska rupa

by Ante R.

Ovo što se događa Dinamu sada nije nikakva iznenađujuća pojava, događa se svake godine, a razlog je psihološke prirode i najveća greška je smjena trenera, jer trener je tu najmanji krivac. Krivac je isključivo psiha ili takozvano emotivno pražnjene. Trenutak kada ne funkcionira glava, bez obzira na htijenje, glava blokira sve, dogovore trenera i igrača, ponašanje na terenu. Igrači su jednostavno ispražnjeni i šok terapija s trenerom pokazala se u Koprivnici promašenom.

U stanju emotivnog pražnjenja jedini koji može pomoći je psiholog, razgovor i povratak igrača na tvorničke postavke. Igrači na terenu izgledaju kao muhe bez glave, koncentracija im je nula, tu nikakvo nogometno znanje ne pomaže, pomažu razgovori i povratak samopouzdanja. U nekim slučajevima to može trajati kratko, u nekim digao, ali smjena trenera tu ne pomaže.

Kad su već smijenili Jakirovića, dinamo mora hitno pronaći trenera koji osim trenerskog umijeća mora imati i umijeće psihologa i sposobnosti da igrače vrati u stanje prije emotivnog pražnjenja. Onaj koji to napravi, vrati koncentraciju igračima, uspije ih vratiti automatizmu u igri, Dinamo će biti konkurentan u Europi i vrlo brzo će u HNL-u opet gaziti sve rivale.

-->

Ulaskom u Ligu prvaka krenuo je Dinamov pad, prvo se reflektirao protiv Rijeke, pa protiv Hajduka i Bayerna da bi kulminirao u Koprivnici. Šok u Koprivnici djelovat će kao veliki šamar i otrježnjenje za sve igrače, jer oni nisu zaboravili igrati nogomet, jednostavno su u tiltu, zablokirani i van događanja. Što prije dođu do normalnog stanja svijesti, to će prije stvari u Dinamu biti normalne.

You may also like

Verified by MonsterInsights