Home Sport GODINE SU SAMO BROJ “Tisuću života Hrvatske i Luke Modrića”

GODINE SU SAMO BROJ “Tisuću života Hrvatske i Luke Modrića”

by Ante R.

Ne smiruju se dojmovi ni u Hrvatskoj, ali ni u svijetu nakon sjajne predstave Vatrenih u pobjedi nad Nizozemskom 4-2 (2-2, 0-1).
Španjolski AS objavio je tekst pod naslovom “Tisuću života Hrvatske i Modrića” u kojem se posebno osvrnuo na briljantnog kapetana Luku Modrića koji je zaradio ovacije cijelog stadiona.

AS tako piše da nema ništa ljepše nego voljeti profesiju kako to čini zvijezda Real Madrida kojeg ne zanima showbiz nego teren i svjestan je svih stvari koje se događaju na terenu. Vjerojatno zato i radi svoj posao tako dobro.
Ove nedjelje, 17 godina otkako je debitirao i 165 utakmica kasnije, svojoj zemlji može donijeti prvi naslov u povijesti.

VIDEO FOTO Pogledajte samo jedan dio navijačke podrške Vatrenim u Roterdamu

Nasljednica one iznenađujuće generacije Jarnija, Bobana, Prosinečkog, Bokšića ili Vlaovića, koja je nakon sukoba na Balkanu na Svjetskom prvenstvu ’98 sretno tražila neovisnost, ova družina predvođena Modrićem, Perišićem, Kramarićem ili Pašalićem, u kojoj je bio i Rakitić, čini se kao još izdržljivija.
Svaku utakmicu igraju kao da im je posljednja u životu i svaki put ih srce natjera odu korak dalje. Takvu senzaciju napravili su i sinoć – kada je odlučeno da će se igrati posljednjih šest minuta i kad se činilo da nema vremena ni za udah, Dalić je protrljao lampu i ubacio Petkovića.

Napadač zagrebačkog Dinama zabio je zlatni gol i odveo svoju zemlju u finale Lige nacija. Hrvatska će se ove nedjelje za naslov boriti protiv boljeg iz večerašnjeg ogleda između Španjolske i Italije.
Iako je Hrvatska prvotno bila u zaostatku, Dalić se oslonio na najstarijeg i najmudrijeg igrača na turniru. Modrićeva nogometna knjiga uvijek ima još jednu stranicu, a posljednjim trikom u Rotterdamu je izvukao penal koji je realizirao Kramarić.

A u produžecima, Dalićeva je ideja bila pokušati s Petkovićem, što se na kraju i isplatilo i pokazalo kao pun pogodak. I točku na kraj stavio je Modrić s bijele točke.
Zatvorio je polufinale, ali ne i svoju nogometnu knjigu. Ima tu još poglavlja, piše AS.