Home SportRibolov Kakav monstrum, borba je trajala vječnost

Kakav monstrum, borba je trajala vječnost

by Ante R.

Ima čudovišta. Ima divova. A ima i divovskih čudovišta koja vrebaju pod vodom.

Talijanski ribar uspio je upecati nešto što bi mogao biti najveći som ikad ulovljen. Golema zvijer koja mjeri ogromnih 9 stopa 4 1/4 inča, ili nešto više od 2,8 metara. To je dulje od bilo koje odrasle osobe u povijesti.

Za perspektivu, najviši čovjek na svijetu mjerio je ogromnih 2,7 metara. Herkulskog soma ulovio je talijanski ribič Alessandro Biancardi u rijeci Po u sjevernoj Italiji. Borio se sa zvijeri koja živi na riječnom dnu iscrpljujuće 43 minute prije nego što je na kraju navukao velikog ‘igrača’.

“Kad je prvi put isplivao na površinu, stvarno sam shvatio da sam zakačio čudovište, adrenalin je počeo snažno pumpati i strah da ću ga izgubiti gotovo me bacio u paniku”, rekao je, a piše Daily Mail.

Kakav monstrum

Biancardi je otkrio da je glomazni som izgledao zapanjeno što je uhvaćen na njegovu rolu. “Riba je stajala mirno nekoliko sekundi prije nego što je započela vrlo kompliciranu borbu”, rekao je Biancardi.

“Odlučio sam ići u plitku vodu pokušavajući ga iskrcati s obale.”

Nakon impresivne borbe u kojoj je bez sumnje ostao bez teško zarađenog piva na kraju dana, Biancardi je otkrio da njegovi pokušaji da uvuče veliku ribu nisu bili uzaludni. Koliko je teška riba titanske veličine ostat će tajna, jer se talijanski ribič bojao da bi se stres vaganja ogromne zvijeri mogao pokazati prevelikim za ribu.

Jedva se izborio

“Bio sam jako znatiželjan oko težine, ali sam se bojao da bi previše opteretio rijedak primjerak, pa sam ga odlučio pustiti na siguran način. Nadao sam se da bi to moglo pružiti drugom ribiču istu radost koju je pružio meni”, rekao je.

Biancardi je profesionalni ribar koji se natječe s ribičkim timom MADCAT. MADCAT kaže da će ogromna riba oboriti svjetski rekord Međunarodne udruge za lov na ribu u svekolikom ribolovu u duljini, piše Klik.