Home Sport KORAK DO EURA Izbornik Dalić: “Mi gledamo sebe i sami o sebi odlučujemo”

KORAK DO EURA Izbornik Dalić: “Mi gledamo sebe i sami o sebi odlučujemo”

by Ante R.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić tradicionalno je stao pred novinare dan poslije pobjede nad Latvijom u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo iduće godine u Njemačkoj.

Dalić je u uvodu još jednom želio pohvaliti pristup utakmici cijele momčadi, objavljeno je na web-stranici HNS-a. “Želim još jednom dečkima čestitati na pobjedi, opet odlučujemo sami o sebi, sve je opet u našim rukama. Marko Pjaca je na posljednjem treningu uoči utakmice osjetio bol u mišiću pa nismo htjeli ništa riskirati. On će danas biti pod testom. Luka Sučić i Josip Juranović će trenirati, drugih problema nemamo. Moramo biti pametni koliko koga koristiti. Čeka nas velika, važna utakmica i ne smije biti rizika, igrat će samo sto posto spremni igrači. Dakle, Pjaca, Juranović i Sučić su upitni, naknadno smo pozvali Diona Drenu Belju koji se priključio na treningu jer nam treba još jedan napadač”, rekao je izbornik.

Izbornik je naglasio kako je cilj plasman na veliko natjecanje i ne smijemo razočarati navijače.

“Ne smijemo izgorjeti od želje. Puno smo šansi promašili protiv njih u prvoj utakmici. Tako mi je i jučer bilo, nekad promašiš šanse pa dođeš u probleme. Armenija je otpala, ali imamo puno raznih scenarija. Mi gledamo sebe i sami o sebi odlučujemo. Kad uđemo u probleme na kraju kvalifikacija, uvijek smo dobri na predstojećem natjecanju”, rekao je Dalić

O Kramarićevom stanju…

U subotu je za Hrvatsku ponovno zaigrao Andrej Kramarić koji je bio ozljeđen i zabio je drugi pogodak na utakmici.

“Kramariću, kao i Luki Ivanušecu, treba minuta. Obojica su jučer odigrali jako dobru utakmicu, ali naravno da im nedostaje minutaža u klubu. Kroz utakmice će doći u optimalnu formu, zato smo Kramarića i držali dugo u igri. Mislim da će Kramarić biti još bolji u utorak”, tvrdi hrvatski strateg.

O utakmici s Armenijom i protivniku

Hrvatska u utorak od 20 sati i 45 minuta na Maksimiru dočekuje Armeniju.

“Najlakše bi bilo reći unaprijed da je sve gotovo, ali ništa nije gotovo. Ozbiljnost mora biti na maksimalnoj razini, kao što je bila većinu utakmica. Prvih pola sata pristup mora biti jako dobar, ovo su teške utakmice za koje misliš da je sve riješeno unaprijed, ali ništa nije riješeno. Armenija je protivnik koji je izgubio izglede za plasman na Euro, ali ima priliku doći u Zagreb i uživati u nogometu.

To nam je prepreka, od današnjeg treninga ozbiljnost mora biti maksimalna. U Armeniji smo bili puno bolji protivnik, stvorili jako puno prilika, ali pobijedili samo 1:0. Nema opuštanja, Armenija nema što izgubiti, dolazi u Zagreb uživati u nogometu i nadigravati se, ali sigurno neće imati motiv kao da ima izgleda za plasman na Euro. Dakle, rezultat 1:1 između Armenije i Walesa je najbolji mogući za nas. Doduše, ima puno scenarija. Ako Wales ne pobijedi Tursku, svakako idemo na Euro.

Moramo gledati samo sebe, osvojiti šest bodova i biti u prilici sami o sebi odlučivati. Nisam pratio dvoboj između Armenije i Walesa, šetao sam terenom, ali opet ti u glavi stalno zuji ta utakmica jer znaš da o njoj ovisiš. Najgore je kad ovisiš o protivnicima, kad ispustiš stvari iz svojih ruku. Sada je opet drukčija situacija i moramo je iskoristiti. Došli smo u situaciju da uvijek u zadnjem kolu odlučujemo, to je naša tradicija. Kad je to tako onda budemo dobri na velikom natjecanju. Daj Bože da tako bude i sad. Bilo bi sjajno plasirati se i imati sedam mjeseci mira do Eura”, tvdri Zlatko Dalić.

Ozljede i budućnost Vatrenih

Dalić je potvrdio kako će Dion Drena Beljo biti dio reprezentacije.  -“Zvat ću Belju u reprezentaciju, u komunikaciji sam s izbornikom U-21 reprezentacije oko njega. Marko Pjaca se ozlijedio, ostali smo samo na jednom napadaču, Anti Budimiru. Treba nam je Beljo koji je bio na pretpozivu.

Dalić nakon pobjede povukao neočekivani potez: Aktivirao poziv za još jednog Vatrenog

Izbornika veseli budućnost Vatrenih. -“Marco Pašalić bit je hrvatska budućnost, kao i Martin Baturina. To su igrači koji s radošću igraju za hrvatsku reprezentaciju. Protiv Armenije će biti teško, oni će se doći nadigravati i tražiti pobjedu na Maksimiru. Mi se moramo maksimalno koncentirati”, zaključio je.

You may also like