Home SportRibolov MEĐUNARODNI KAYAK FISHING CUP Lokvarska pastrva 2021.

MEĐUNARODNI KAYAK FISHING CUP Lokvarska pastrva 2021.

by Ante R.

Zahvaljujući Kay-FCu (Kayak Fishing Croatia) od 19. do 20. lipnja održat će se IV. međunarodni Kayak Fishing Cup – Lokvarska pastrva 2021. Međunarodni Kayak Fishing Cup – Lokvarska pastrva je otvoreno međunarodno natjecanje u lovu varalicom iz kajaka, pokrenuto s namjerom popularizacije varaličarskog ribolova iz kajaka s “ulovi & pusti” pristupom. Organizator natjecanja je “IFC MEDITERAN” iz Zagreba, a domaćin ŠRK “Lokvarka” Lokve i općina Lokve. Ovo jedinstveno natjecanje u nas u spineraškom ribolovu iz kayaka, koje je inače veoma popularno u svijetu, održat će se na Mrzloj Vodici (malo jezero). Zanimanje za natjecanje je veliko, pa već do sada ima prijavljenih 17 natjecatelja iako prijave i rezervacije još traju (do 15. lipnja 2021.).

Natjecanje će se održati na lokaciji Mrzla Vodica (malo jezero), a prvi natjecateljski dan (subota 19. 6. 2021) počinje u 13:00, a završava u 19:00 sati.
Drugi dan (nedjelja 20. 6. 2021) počinje u 8:00 sati, a završava u 13:00 sati.

Očekuje se da će natjecatelji imati brojne ulove na svojim varalicama. Na natjecanju se lovi i boduje samo štuka i pastrva (1 cm = 1 bod ), a lovi se na način ulovi i pusti (catch & release). Ribu je dozvoljeno loviti samo sa umjetnim mamcima, a izričito je zabranjen lov trollingom, sa živim i mrtvim mamcima. Dozvoljeno je korištenje komercijalnih mirisa. Riba mora biti izričito ulovljena na sportski način. Obavezna je čuvarica (carp sack), pean (kliješta za vađenje udice), a svaki natjecatelj mora imati i plivajući prsluk, te reflektirajući prsluk (žuti ili naranđžasti). Broj štapova na kayaku nije ograničen, ali je dozvoljeno loviti samo s jednim štapom, a ostali s varalicama moraju biti vidljivo van vode.
Dakako, svaki natjecatelj mora imati i svoj kayak.

Kotizacija za nastup iznosi 380,00 kn po natjecatelju. U cijenu su uračunati ribolovna dozvola za natjecanje i tri obroka (prvi dan-večera, drugi dan- doručak i ručak). Organizator se pobrinuo za brojne i vrijedne nagrade brojnih sponzora koji se redovito uključuju, a medijski pokrovitelj ovog značajnog natjecanja, u kojem od sljedeće godine kreću i svjetska prvenstva u organizaciji svjetske ribolovne federacije (FIPSed) je „Hrvatski glasnik“.

Kontakt za zainteresirane za nastup je tel. 0951110222 (Željko).

Siniša Slavinić Hrvatski glasnik

You may also like