Home Lifestyle Pogledajte kao je srpski komentator popratio golove Hrvatske u Bursi

Pogledajte kao je srpski komentator popratio golove Hrvatske u Bursi

by Ante R.

Vatreni su u Bursi upisali prvu pobjedu kvalifikacija za Euro 2024., koji će se održati u Njemačkoj. Kovačić je dvaput matirao turskog vratara, a reakcija na golove iz susjedstva postala je viralna.

Nakon što su ispustili pobjedu u posljednjim sekundama utakmice protiv Walesa (1:1) na Poljudu, nogometaši hrvatske reprezentacije odgovorili su na najbolji mogući način i na užarenom gostovanju kod Turske, ponajboljeg protivnika skupine, slavili s 2:0 na krilima dvostrukog strijelca Matea Kovačića. Time su vatreni preuzeli vodstvo u skupini D, u kojoj imamo četiri boda, koliko i drugi Velšani, ali uz bolju gol-razliku.

– Čestitam našoj reprezentaciji na pobjedi protiv velikog suparnika u sjajnom ambijentu jer nije lako doći ovdje i pobijediti. Turska je stvorila dobre šanse na početku, imali smo malo sreće i sjajnog vratara u prvih 20 minuta, a nakon toga u potpunosti smo dominirali. Pokazali smo svoju pravu kvalitetu i snagu. Hvala Turcima na gostoprimstvu i korektnom navijanju, posebno na pljesku Luki Modriću – time su pokazali poštovanje i razumijevanje njegove veličine – rekao je izbornik momčadi Zlatko Dalić.

Kako su igrali naši nogometaši? Naravno, najveću je ocjenu – ‘devetku’ – zaradio Kovačić, a slijedili su ga Livaković (8), Pašalić (7.5) te Šutalo, Stanišić i Modrić (7). Iako su Turci statistički dominirali u napadačkim parametrima, bili smo konkretniji te iskoristili svoje šanse izgrađene kroz posjed i pas igru.

Kovu su upitali je li spreman zamijeniti kapetana Modrića.
– Ima još Luka za igrati, izgleda kao mladić. I za svjetsko i za europsko. Idemo pozitivni u Ligu nacija i zašto ne pokušati osvojiti.- zaključio je.

Nastup Hrvatske pratio se i u susjedstvu, a reakcije jednog srpskog komentatora postale su viralne na društvenim mrežama. Naime, izrazito je ravnodušno ispratio golove ‘kockastih’, a nakon prvog pogotka Kovačića rekao da se dogodio ‘šok u Bursi’.
Plasman na Euro izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine. Kvalifikacije se nastavljaju u lipnju, no Hrvatska će tada sudjelovati na završnom turniru Lige nacija, pa će vatreni svoj sljedeći dvoboj u skupini igrati na domaćem terenu protiv Latvije 8. rujna, prenosi Večernji.

You may also like