Home Sport VELIKA ČAST ZA NAŠEG KAPETANA Većina igrača protivničke momčadi želi dres Luke Modrića nakon utakmice 1/16 finala španjolskog kupa

VELIKA ČAST ZA NAŠEG KAPETANA Većina igrača protivničke momčadi želi dres Luke Modrića nakon utakmice 1/16 finala španjolskog kupa

by Ante R.

Vodeća momčad španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid igrat će u subotu utakmicu 1/16 finala španjolskog kupa s Arandinom, a 22 igrača tog četvrtoligaša nada se dresovima Realovih zvijezda nakon susreta.

Nogometaši iz gradića Aranda de Duero, sa 33.000 stanovnika na sjeveru Španjolske, pripremili su popis s imenima igrača Reala čije dresove žele, rekao je Arandinin kapetan za Marcu. Nakon nogometnih utakmica je uobičajeno da igrači dviju momčadi na travnjaku razmijene dresove za uspomenu.

No, problem je nastao što čak devetorica Arandininih igrača žele dres 38-godišnjeg hrvatskog veznjaka Luke Modrića, a trojica Judea Bellinghama, dok se po dvojica nadaju dresovima Tonija Kroosa i Rodryga. Arandinin kapetan Jorge González “Pesca”, 31-godišnji branič, predložio je u svlačionici suigračima da pokupe što je moguće više protivničkih dresova nakon utakmice, a da onda idući dan na treningu održe izvlačenje.

“Bilo bi lijepo da svatko ima neku uspomenu s te utakmice”, izjavio je.

Utakmica se igra na Sveta tri kralja, što je u Španjolskoj središnji dan kada se ljudi međusobno daruju. Na taj su se dan, prema predaji, kraljevi došli pokloniti tek rođenom Isusu i donijeli mu poklone. Arandinina klupska predsjednica Virgina Martinez rekla je da je komunikacija s Real Madridom sjajna oko organizacije utakmice. Arandinini igrači su stoga poslali u “kraljevski klub” pismo u kojem su zamolili da im donesu devet Modrićevih dresova, kao i ostale sukladno željama domaćina, navela je Marca. Dužnosnik Real Madrida je u četvrtak navečer rekao Hini da ih “Arandina nije ništa službeno zatražila”.

“No u subotu će se dogoditi ono što se uvijek događa u takvim situacijama. Nakon utakmice će svi njihovi igrači i zaposlenici doći u svlačionicu Real Madrida i zatražiti sve: dresove, hlačice, štucne…”, izjavio je dužnosnik.

“Tako je uvijek bilo i tako će uvijek biti”, dodao je.

Niželigaške momčadi obično su uzbuđene prilikom ždrijeba kupa, a ukoliko za protivnika dobiju Real Madrid ili Barcelonu, vesele se i slave. Arandina je prije mjesec dana eliminirala prvoligaša Cadiz svladavši ga s 2:1 u 1/16 finala kupa. Upravo je “Pesca” zabio pobjednički gol u 65. minuti.

Na istom stadionu, kapaciteta 5.000 mjesta, sada se nada pobjedi nad lanjskim osvajačem kupa Real Madridom. Prolaz dalje će izboriti pobjednik tog jednog dvoboja u Arandi de Due, piše sportklub.n1info.hr.